By februari 5, 2013 11:24 am Lees verder →

Peiling: 50Plus blijft winnen en regeringspartijen verliezen

Roerdalen – De opmars van ouderenpartij 50Plus zet door. Daar tegenover staat het verlies van regeringspartijen VVD en PvdA.

Dat meldt nu.nl en Elsevier.nl

Dat blijkt uit de wekelijkse peiling van Maurice de Hond.

De partij van de voormalige hoofdredacteur van de Gay Krant, Henk Krol stijgt deze week naar 12 zetels. Dat zijn er drie meer dan vorige week en tien meer dan bij de verkiezingen in september.

Tegenover de winst van 50Plus staat het verlies van de regeringspartijen VVD en PvdA. De PvdA verliest twee zetels en zakt naar 24 zetels. De VVD raakt een zetel kwijt en komt uit op 25.

Dat is aanzienlijk minder dan de 41 en 38 zetels die de VVD en de PvdA respectievelijk behaalden in september.

Terecht is er ophef ontstaan over de enorme stapeling van lastenverzwaringen die ouderen treffen. Zij zijn door de kabinetten Rutte I en Rutte II te hard gepakt. Hoog tijd dat de overheid op zichzelf gaat bezuinigen. Lees het commentaar van Philip Willems
PVV
Ook het verlies van de PVV zet door. De partij van Geert Wilders raakt, net als vorige week een zetel kwijt.

Het CDA krijgt er een zetel bij, terwijl de SP, GroenLinks, D66, SGP en de Partij voor de Dieren op hetzelfde aantal zetels blijven staan als vorige week.

De financiële zorgen over hun pensioen is vermoedelijk voor veel ouderen een reden om hun virtuele stem aan 50Plus te geven.

De partij startte een meldpunt voor ouderen die door de maatregelen van kabinet-Rutte II worden getroffen.Posted in: roerdalen