pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 25, 2011 6:21 am Lees verder →

Pensioenfondsen: hoe nu verder?

Roerdalen – Deze week heeft een aantal grote pensioenfondsen de kwartaalcijfers gepubliceerd. Zo meldt het Mgl fonds op de die op internet. Uit die cijfers blijkt, dat de sector in een moeilijke situatie zit. Nederland heeft het beste pensioen ter wereld en er is meer geld opzij gezet voor pensioenen dan in elk ander land ter wereld. En toch is dat nog niet genoeg.

Oorzaken
Het gaat al een hele tijd slecht met de economie. Alle financiële instellingen hebben daar last van, ook pensioenfondsen. Door de economische crisis worden de beleggingen van pensioenfondsen minder waard. Tegelijkertijd moeten de pensioenfondsen door de crisis nu meer geld opzij zetten. Daar komt nog bij dat mensen steeds langer leven. Dat is goed nieuws, maar het betekent wel dat de pensioenen langer moeten worden uitgekeerd. Ook dat kost veel extra geld. 

Wat nu?
Wat betekent dit allemaal voor de werknemers en gepensioneerden? Waarschijnlijk kunnen de meeste pensioenfondsen het komend jaar de pensioenen niet verhogen. Net zoals dat de afgelopen jaren niet of nauwelijks mogelijk was. Ook zullen sommige pensioenfondsen de premie moeten verhogen. Met deze maatregelen draagt iedereen een steentje bij aan het herstel van de pensioenen: gepensioneerden, werknemers en werkgevers.
 

Laatste remedie
Als de economie niet sterk verbetert, zullen deze maatregelen waarschijnlijk niet voldoende zijn. Dan moet er meer gebeuren. Dat kan uiteindelijk zelfs betekenen dat de pensioenen wat omlaag gaan. Voor iedereen heel vervelend, maar als de economie slecht blijft, is het de enige oplossing. Anders zouden de rekening worden doorgeschoven naar de jongeren en is er straks voor hen geen goed pensioen meer.

Toekomst
Hoe de economie zich ontwikkelt, is niet te voorspellen. Het is daarom nu nog niet te zeggen wat er gaat gebeuren met de pensioenen. Een ding is wel zeker: samen ons pensioen regelen, levert voor iedereen het beste resultaat op. Omdat we samen de risico’s en de kosten delen. Juist ook in moeilijke tijden.
 Posted in: roerdalen