By februari 25, 2012 1:12 pm Lees verder →

Plat e weg salon in Remunj zondag vanaf 14 uur in Oranjerie

Roermond – Op zondag 26 februari houdt Salon Remunj zijn jaarlijkse DialekSalon vanaf 14 uur in de Oranjerie te Roermond.

De Column: Colla Bemelmans (Oud-winnaar van de Groot-Limburgse Veldeke Literatuurprijs) komt in zijn typische stijl (en in het Algemein Besjaaf Nuths) een column houden ‘euver ós taal’.

Literatuur: Als literaire gast begroeten we de (Belgisch-Limburgse) winnaar van de Veldeke Literatuurprijs van dit jaar: Bert Verlaek.
Zijn prijswinnend verhaal heet ‘Tieter’. Bert groeide op in Leopoldsburg, maar zijn moeders taal ‘het Ophovens’ (dat sterk lijkt op het dialect van Thorn) is zijn spreek- en schrijftaal geworden. Pierre Bakkes spreekt met hem.

Muziek: Voor de muziek zorgt de Roermondse groep ‘Sjoerpapier’, bekend van o.a. ‘Langs de iezere Rein’. Hun nummers vertellen ‘verhaole oet ’t laeve in en óm de sjtad Remunj’.

‘Kalle mit…’: Dit keer een gesprek met Renier Vaessen. Die én als ontwerper (van interieurs, meubels en zelfs gebouwen) bekendheid kreeg, én als schilder. Elk schilderij is voor hem een specifiek antwoord op een specifieke vraag. We zijn benieuwd naar zijn antwoorden op de vragen van Miriam Duckers.

Daarnaast komt Lotte Thissen (studeerde culturele antropologie in Utrecht) ons iets vertellen over haar onderzoek naar tweetaligheid: hoe Limburgers hun lokale identiteit beleven en vormgeven in hun taalgebruik.

Entree bedraagt €5,00.
Voor meer informatie: 0475-482393 of www.salonremunj.nlPosted in: roermond