pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 10, 2017 10:17 am Lees verder →

Politie beboet zelfs 1 km te hard rijden; “belachelijk!”

Roerdalen – Het aantal boetes voor kleine snelheidsovertredingen stijgt explosief. In 2016 zijn 3,1 miljoen bekeuringen uitgedeeld voor snelheidsoverschrijdingen tot en met 5 kilometer per uur. In 2014 stond de teller op 2,4 miljoen boetes. Aldus Nu.nl
Het AD heeft de gegevens opgevraagd met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur. Het aantal kleine snelheidsovertredingen is in twee jaar tijd gestegen met 31 procent, schrijft het dagblad maandag. Het totale aantal snelheidsboetes steeg in dezelfde periode minder hard, met 18 procent.

De boete voor 1 kilometer per uur te hard rijden is 20 euro, 9 euro daarvan is administratiekosten. Vorig jaar kregen 69.000 autorijders zo’n boete, vooral op wegen waar 130 kilometer per uur mag worden gereden.

“Belachelijk”, noemt Geert Priem, voorzitter van politievakbond ANPV, die boete. “Soms is het nodig een paar kilometer per uur harder te rijden, bijvoorbeeld om veilig in te halen.”

Priem vindt dan ook dat het Openbaar Ministerie te ver gaat door automobilisten op grote schaal te bekeuren voor kleine snelheidsovertredingen. “Het is een verkapte vorm van belasting. Het is belangrijker om huftergedrag harder aan te pakken, zoals bumperkleven.”

Digitalisering
Sinds 2016 zijn alle flitspalen in het land vernieuwd en gedigitaliseerd. De palen zijn nu 24 uur per dag actief. Daarnaast is het aantal trajectcontroles uitgebreid. Lees verder Nu.Posted in: algemeen, politie, roerdalen