pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 24, 2014 3:48 pm Lees verder →

Politie controleerde beveiligers in hele Limburgse horeca

Roerdalen/Limburg – De politie heeft afgelopen weekend in heel Limburg controles uitgevoerd op de naleving van de Wet op de Particuliere Beveiligingsorganisaties en Recherchebureaus (WPBR) en heeft daartoe alle op dat moment in de horeca werkzame beveiligers (portiers) gecontroleerd.

De controle vond plaats in de nacht van zaterdag 19 op zondag 20 april en had tot doel om meer inzicht te krijgen in de beveiligingsbranche en de medewerkers die daarin werkzaam zijn. Daarnaast diende de controle om meldingen te staven die de politie de laatste tijd vaker kreeg over het inhuren door horecabedrijven van niet gecertificeerde en dus onbevoegde beveiligingsbedrijven en het inzetten van onbevoegde beveiligers.

In totaal controleerde de politie 66 portiers. Twee-en-vijftig van hen beschikten over het sinds 1999 voorgeschreven geldig Diploma Horecaportier en waren in dienst van een beveiligingsbedrijf met een vergunning. De overige veertien portiers hadden of geen diploma, werkten niet voor een gecertificeerd beveiligingsbedrijf of waren persoonlijk ingehuurd door de horecaondernemer waar zij op dat moment als portier voor optraden. De leden van deze laatste groep worden nader tegen het licht gehouden, evenals de ondernemers waarvoor ze werkzaamheden verrichtten.

De politie controleert al regelmatig in het uitgaansleven op naleving van de bepalingen van de WPBR. Het is voor het eerst dat er gelijktijdig in heel Limburg deze controle werd uitgevoerd. Deze algemene controle zal in de toekomst vaker worden gehouden.Posted in: politie, roerdalen