pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By november 16, 2016 1:17 pm Lees verder →

Politie en Justitie pakken 15 verdachten op bij grote actie (30 doorzoekingen met veel buit)

image

image

Roerdalen – In een gecoördineerde actie tegen georganiseerde drugscriminaliteit in Zuid-Nederland hebben politie en Openbaar Ministerie dense week 30 doorzoekingen gehouden en 15 verdachten aangehouden. Ook zijn allerhande zaken inbeslaggenomen, zoals wapens, bijna 300.000 euro in contanten en diverse soorten drugs en chemicaliën. De actie vloeit voort uit de geïntensiveerde aanpak Ondermijning Zuid-Nederland.

De gecoördineerde actie begon vanmorgen rond zessen. De actie is deels gebaseerd op nieuwe onderzoeken in het kader van deze aanpak en is deels een vervolg op ‘Operatie Trefpunt’, die op 4 april van dit jaar plaatsvond.

Limburg
In Limburg bleek vandaag het zwaartepunt van de actie te liggen. Zo zijn hier meer dan de helft van de doorzoekingen verricht en 6 verdachten aangehouden. In Tegelen trof de politie op één adres ruim 200.000 euro aan in contanten, in coupures uiteenlopend van briefjes van 10 euro tot biljetten van 500 euro. Ook in Venlo is in een woning een contant bedrag van enkele tienduizenden euro’s aangetroffen en inbeslaggenomen.

Geld ( zie foto)

In Tegelen is de politie bovendien gestuit op enkele kilo’s MDMA, 10 kilo hennep en een kilo amfetamine. Ook werden enkele ‘jammers’ in beslag genomen. In Neer is een zogeheten facilitator van hardware aangehouden. In de loods van de man zijn diverse materialen aangetroffen. Deze worden vermoedelijk gebruikt voor het vervaardigen van ketels voor de productie van synthetische drugs.

Ketels ( zie foto)?

Tijdens de actie zijn bovendien drie opslagplaatsen voor hennep gerelateerde producten aangetroffen, in Oirsbeek, Sittard en Tegelen.

Diverse wapens
Er zijn aanhoudingen en doorzoekingen geweest in onder meer Valkenswaard, Sprundel, Sint-Willebrord, Oisterwijk en Tilburg. Buiten de drie zuidelijke provincies ging het om doorzoekingen en aanhoudingen in Aalst (GLD) en Amsterdam. In totaal heeft de actie geleid tot de inbeslagname van diverse wapens, zoals werpsterren, een vuurwapen, messen en een taser.

Intensivering Zuid
Deze gezamenlijke gecoördineerde actiedag valt binnen de in 2014 gestarte geïntensiveerde aanpak van drugscriminaliteit in de drie zuidelijke provincies, Brabant, Zeeland en Limburg.

Operatie Trefpunt vond haar oorsprong in het grote onderzoek Explorer. Dat concentreerde zich op één ontmoetingsplek in Best (Oost-Brabant) waar tientallen verdachten zich verzamelden, handelden en afspraken maakten over de handel in en productie van synthetische drugs. Deze ontmoetingsplek is geobserveerd en afgeluisterd door de politie en dit leverde dermate veel informatie op dat hier zo’n 50 deelonderzoeken uit voortvloeiden. Explorer en die onderzoeken ‘klapten’ allemaal op 4 april 2016 met ruim honderd doorzoekingen en tientallen aanhoudingen in Zuid-Nederland.

Het project Intensivering aanpak ondermijning Zuid NL zal de komende jaren doorlopen en er zullen steeds onderzoeken worden opgestart en er zullen telkens (gecoördineerde) interventies blijven plaatsvinden door politie, justitie en andere partners.Posted in: algemeen, politie, roerdalen