porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 13, 2015 11:04 am Lees verder →

Politie en Wegverkeer: Gratis auto/caravancontrole staat weer voor de deur

1 Caravan

Limburg – Gratis uw caravan laten controleren? Dat kan op zaterdag 16 mei aanstaande. De politie van Venlo en Venray, de brandweer en het Keuringsstation van de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Venlo organiseren die dag een grote caravancontrole voor mensen uit die regio. Tijdens deze inspectie wordt de auto-caravancombinatie op belangrijke punten nagekeken. Naar aanleiding daarvan beslist de bezitter dan zelf over eventuele reparaties en/of vervangingen.

CaravancontroleNederland is een echt caravanland. Vele honderdduizenden Nederlanders gaan binnenkort met caravan en/of vouwwagen weer de weg op om een heerlijke vakantietijd tegemoet te gaan. Maar, het zou goed zijn als iedereen voor de vakantiereis de technische staat van de caravan controleert. Want als die niet veilig is, kan de vakantie zomaar ‘in het water vallen’. Laat staan de persoonlijke- en verkeersveiligheid die daarmee in het geding is. Nieuwe ‘caravanners’ kunnen tijdens de controle tips krijgen om met hun combinatie veilig de weg op te gaan.

De datum zaterdag 16 mei voor de caravancontrole is gekozen omdat deze nog ruim voor de vakantiepiek gelegen is, zodat het eventueel ontdekte mankement nog kan worden verholpen vóór de vakantie begint. Helaas is nog te vaak te zien dat het een en ander schort aan de caravan. Zonder zorgvuldige controle wordt de reis gestart, omdat de caravan toch in de winterstalling niets te lijden heeft gehad? Toch kan er door het stilstaan of vanwege ouderdom van slangen of materiaal van alles defect gaan.

Per caravan duurt de controle ongeveer een half uur. Het is géén officiële keuring maar moet worden gezien als een check. Er kunnen dus geen rechten aan worden ontleend! Er wordt onder meer gecontroleerd op verlichting, koppeling, remmen, gewichten, spiegel, trekhaak, vering, onderstel, banden en wielen. Ook wordt de gasinstallatie en de elektrische installatie van de caravan op veiligheid gecontroleerd.

Enkele andere belangrijke zaken voor die dag:

de caravans hoeven niet leeggeruimd te worden maar mogen vol worden gekeurd, dus mét zaken als voortenten en luifels. De caravan mag geladen worden zoals er normaal ook mee op vakantie wordt gegaan
ivm de veiligheid mogen kinderen onder 18 jaar niet mee naar het RDW-Keuringstation
alle papieren die bij de caravan horen, moeten worden meegenomen
Naast de technische controle is er ook een administratieve controle van de papieren van het trekkende voertuig (rijbewijs, kentekenbewijs) en van de caravan.

De politie bekijkt of het rijbewijs en de kentekenbewijzen toereikend zijn. Dat wil zeggen: mag deze bestuurder met deze combinatie rijden en mag deze caravan inderdaad wel achter deze auto hangen.

Na de check, worden de eventueel geconstateerde feiten besproken en de chauffeur krijgt advies. Dit kan gaan van een kleine administratieve fout, tot een serieus technisch gebrek. Omdat de controle vroeg in het seizoen gehouden wordt, kan de eigenaar nog vóór de start van de vakantie zijn maatregelene nemen. Deze auto/caravancontrole is gratis
De controle wordt gehouden op zaterdag 16 mei van 10.00 – 16.00 uur bij het keuringscentrum van de RDW aan de Stanleyweg 4, 5928 LR in Venlo. Deze locatie is gelegen op industrieterrein Trade Port, Industrienummer 9482. Dit staat met borden aangegeven en is makkelijk te bereiken via de Eindhovenseweg.Posted in: politie