pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 4, 2011 1:02 pm Lees verder →

Politie houdt Donkere Dagen Offensief in deze regio

Roerdalen – De politie Limburg-Noord zet in de wintermaanden tijdens het ‘donkere dagen offensief’ extra maatregelen in om overvallen en inbraken tegen te gaan. Zo wordt vaker een helikopter ingezet. Vanuit de lucht biedt een helikopter overzicht en zijn vluchtende overvallers sneller zichtbaar. Daarnaast wil de politie nieuwe overvallen met de helikopter voorkomen door potentiële daders af te schrikken. Dinsdagavond heeft de politie in Weert een ‘stopcheck’ uitgevoerd, een verscherpte verkeerscontrole die in het licht stond van het donkere dagen offensief. Daarbij zijn twee aanhoudingen verricht. Een bestuurder had teveel gedronken en een andere automobilist moest nog boetes betalen.

Uit ervaring weet de politie dat het aantal overvallen en inbraken toeneemt zodra het ’s avonds eerder donker wordt. Criminelen vallen in het donker immers minder op en maken dankbaar gebruik van de onoplettendheid van mensen.

Cijfers
In noord- en midden Limburg ligt het aantal overvallen dit jaar vooralsnog lager dan vorig jaar. In 2011 zijn tot nu toe 48 overvallen gepleegd. In heel 2010 waren dat er 78, in 2009: 83, in 2008: 65 en in 2007: 74. Desalniettemin zet de politie alles op alles om de overvallen nog verder terug te dringen. Van de 48 overvallen in 2011 zijn er dertien opgelost, daarvoor zijn dertig aanhoudingen verricht.

Extra maatregelen
De extra maatregelen bestaan onder meer uit verscherpt toezicht en intensievere surveillances op bepaalde tijdstippen en risicoplaatsen waar criminelen vaker toeslaan. Op die manier vergroot de politie de heterdaadkracht. Afhankelijk van de lokale situatie vinden er op diverse plekken scherpere verkeerscontroles plaats die deel uit maken van het donkere dagen offensief. Door preventief aanwezig te zijn, hoopt de politie mensen die op het slechte pad zijn af te schrikken. Uiteraard probeert de politie op deze manier ook de pakkans te vergroten. Personen die al bekend zijn bij politie en justitie wekken interesse. En uiteraard ook mensen die drugs, wapens of andere verboden zaken bij zich hebben.

‘Stopcheck’ in Weert
De politie heeft in Weert dinsdagavond een ‘stopcheck’ uitgevoerd, een verscherpte verkeerscontrole die in het licht stond van het donkere dagen offensief.

Hierbij zijn tientallen automobilisten gecontroleerd die de wijken Moesel en Boshoven in of uit gingen. Een van hen is aangehouden voor rijden onder invloed. Verder is bij een bestuurder een boksbeugel aangetroffen die in beslag werd genomen. Twee automobilisten bleken niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en een automobilist had een kleine hoeveelheid hennep in zijn bezit. Verder werd een man aangehouden die nog 352 euro aan verkeersboetes moest betalen. Ook had iemand de verlichting van de kentekenplaat niet in orde. Meerdere woningen zijn voorzien van een flyer met de tekst “deze voetafdruk had van een inbreker kunnen zijn”. Deze woningen hadden bijvoorbeeld geen deur afgesloten en waren om die reden inbraak gevoelig.

Bij de actie zijn in totaal zo’n 15 tot 20 agenten ingezet. Daarbij waren ook buitengewone opsporingsambtenaren van de gemeente Weert betrokken.

Hulp nodig
Na een overval wordt altijd uitgebreid onderzoek gedaan. Ook onderzoekt de politie eventuele verbanden tussen de overvallen. Alle politiemedewerkers zijn gericht op het inwinnen van informatie en de bestrijding van overvallen. De politie wil de daders zo snel mogelijk aanhouden. Daarbij heeft zij de hulp van burgers in de regio nodig.

Alertheid
De politie vraagt burgers alert te reageren bij verdachte situaties. Getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Bij spoed is 112 natuurlijk het vereiste nummer. Het is verstandig om kenmerken van de dader(s) en eventuele vervoermiddelen te onthouden. Een goed signalement kan de politie helpen de dader(s) te achterhalen. Met behulp van Burgernet en getuigenoproepen in de media roept de politie de hulp van burgers in om verdachten te kunnen opsporen.

Burgernet
Wanneer er zich ergens een overval voordoet, verstuurt de politie in dat gebied een bericht via Burgernet. Hiermee vergroot de politie in korte tijd het aantal oren en ogen in de wijk. Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te bevorderen. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.burgernet.nl

‘Pak de overvaller, pak de mobiel’
Getuigen van een overval die iets hebben gefotografeerd of gefilmd, kunnen beeldmateriaal naar de politie sturen via www.nationale-recherche.nl. Daar zorgen ze dat het getuigenmateriaal snel terechtkomt bij het rechercheteam.Posted in: politie, roerdalen