By november 3, 2015 9:46 am Lees verder →

Politie in Roermond mishandeld in uitgaansgebied

Roermond – Zaterdagnacht begon het uitgaansleven in Roermond gezellig en rustig, maar laat in de nacht werd het alsnog een drukke dienst voor de politiemensen die in het uitgaansgebied van Roermond aan het werk waren. Er waren diverse opstootjes en vechtpartijen en er werden uiteindelijk twee mannen aangehouden.

Eén van de mannen gedroeg zich vervelend bij een café aan het Stationsplein en werd hierop aangesproken door twee agenten . Tijdens dit gesprek werd één agent uit het niets, tegen zijn gezicht geslagen door de man. De man werd aangehouden, maar verzette zich hevig waardoor de collega’s pepperspray moesten gebruiken om hem onder controle te krijgen. Toen de agenten hem naar het bureau wilden brengen begon hij te beledigen en te spugen. Ook had hij een mes op zak en vond hij het nodig om de politieauto te bespugen.

De andere man stond te wildplassen op het Stationsplein en werd hiervoor bekeurd. Tijdens het gesprek dat volgde schopte de man een afenttegen zijn been. Ook hij werd met verzet aangehouden, waardoor de collega’s wederom pepperspray en de wapenstok moesten gebruiken om hem onder controle te krijgen.

Gelukkig konden de politiemensen ook nog rekenen op assistentie van de portiers van de cafés op het plein.Posted in: politie, roermond