By december 17, 2011 6:52 am Lees verder →

Politie Nederweert waarschuwt voor inbraken; ook overdag kraken!

Nederweert – Vanaf de maand augustus 2011 tot en met december 2011 hebben er in de gemeente Nederweert 17 woninginbraken dan wel diefstallen uit woningen plaatsgevonden. Dit is een lichte stijging ten opzichte van het eerste half jaar van 2011.

De inbraken en diefstallen vinden vaak overdag plaats. Bij het aangifte doen of op basis van meldingen valt op, dat inbrekers eerst aanbellen om te kijken of er iemand thuis is. Indien er wel iemand thuis is, komt men met een smoes dat men bijvoorbeeld de weg zoekt of dat men diensten of goederen aanbiedt. Is er niemand thuis, dan loopt men vaak om het huis heen. Is er geen hekwerk aanwezig of staat de poort open, dan wordt er meestal via de achterzijde van de woning ingebroken. Ook blijkt nog vaak dat bewoners hun achterdeur niet af sluiten.

Wijkagent Tonny Putman verzoekt wijkbewoners eens goed te kijken naar hun eigen preventieve middelen.

Kan het hekwerk rondom een woning worden afgesloten, is de achterdeur op slot, is er voldoende verlichting rondom de woning. Staan er geen aanhangwagens en grasmaaiers in het zicht van de openbare weg.

De politie weet, dat burgers vaak verdachte personen en voertuigen waarnemen, maar helaas de politie niet bellen. De politie is extra geïnteresseerd in kentekens van verdachte voertuigen en signalementen van verdachte personen. Op deze manier kunt een enorme bijdrage leveren aan de veiligheid in uw omgeving.

Het dringende verzoek aan u is dan ook: “Op het moment dat u ziet dat er vreemde personen, al dan niet met een voertuig, aandacht hebben voor een woning, belt u 0900-8844! Op het moment dat men bezig is met een inbraak of diefstal, dan belt u natuurlijk 112!

Indien u belangrijke informatie hebt over een mogelijke dadergroep, kunt u dit ook anoniem doorgeven via het telefoonnummer 0800-7000.

Ook kunt u zich aanmelden bij Burgernet. U krijgt dan een SMS op uw telefoon waarop gevraagd wordt uit te zien naar een bepaalde verdacht voertuig of verdacht persoon. Indien u iets verdachts ziet, kunt u dan gratis terugbellen. Ook vermiste personen worden zo snel teruggevonden. U kunt zich aanmelden op de site www.burgernet.nlPosted in: politie