pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By oktober 10, 2015 2:44 pm Lees verder →

Politie pakt verdachten opvan illegale wiet-kwekerijen

Eindhoven/Helmond/Nuenen – Politie en Openbaar Ministerie (OM) hebben dinsdag 6 oktober in Eindhoven, Helmond en Nuenen een ondermijningsactie gehouden waarbij in totaal vijf verdachten zijn aangehouden.

De actiedag kwam voort uit een onderzoek van het Landelijke Parket (OM), de Landelijke Recherche en de politie-eenheid Oost-Brabant, met name gericht tegen een 36-jarige Eindhovenaar. Hij wordt ervan verdacht dat hij zich bedrijfsmatig bezighoudt met het exploiteren van een aantal hennepkwekerijen in onder meer Eindhoven, Helmond, ‘s-Hertogenbosch en Oirsbeek. De Eindhovenaar werd rond 7.00 uur aangehouden in zijn woning in Eindhoven-Tongelre. Daar troffen agenten diverse attributen aan om hennepkwekerijen in te richten, zoals lampen en elektriciteitskasten. Alles is in beslag genomen en vernietigd. Ten behoeve van het onderzoek is ook administratie in beslag genomen. De politie kwam de 36-jarige verdachte onder meer op het spoor na meldingen uit zijn woonomgeving die bij de wijkagenten van Tongelre binnenkwamen.

Mede-verdachten
Tegelijkertijd werden een 48-jarige Eindhovenaar en twee Helmonders (37 en 48 jaar) in hun woningen gearresteerd. Deze mede-verdachten zouden zich onder meer hebben beziggehouden met het huren van panden, het inrichten van kwekerijen, en het verzorgen en verwerken van de hennepplanten. In de woning van de 48-jarige Helmonder vond de politie ook apparatuur die kan worden gebruikt om hennepkwekerijen in te richten, zoals lampen en afzuigslangen. Dat is allemaal in beslag genomen.

Loods
Dinsdagochtend gingen agenten ook nog naar andere locaties die in verband zouden staan met de verdachten. In een woning in Eindhoven-Strijp werd een hennepkwekerij zonder planten aangetroffen. De stroom was illegaal afgetapt. De 44-jarige bewoner van het huis is aangehouden en de spullen zijn in beslag genomen. En in een loods in Nuenen werden restanten van hennepplanten gevonden. Het vermoeden bestaat dat de ruimte werd gebruikt om hennep te knippen. Hier is niemand aangehouden.

Brede aanpak
De actiedag valt onder de aanpak Intensivering Zuid die aansluit op de bredere werkwijze van de Taskforce Brabant-Zeeland om als overheid de ondermijnende criminaliteit een halt toe te roepen. Een van de grote gevaren voor de Nederlandse samenleving is namelijk de vermenging van onder- en bovenwereld. Dit heet ondermijning, waarbij het gaat om illegale activiteiten die bijna niet zijn uit te voeren zonder gebruik te maken van legale diensten zoals transport, opslag, financiën, vergunningen en huisvesting. Het ondermijningsteam bestaat uit medewerkers van politie, FIOD en Belastingdienst en werkt nauw samen met gemeenten, provincies, openbaar ministerie, bedrijven/instanties, justitie in het buitenland, bijzondere opsporingsdiensten en burgers. Iedere interventie raakt en verstoort dit soort criminele samenwerkingsverbanden.

Opiumwet
Sinds 1 maart is de Wet voorbereidingshandelingen illegale hennepteelt in werking getreden. De wet maakt via een wijziging in de Opiumwet alle handelingen strafbaar die illegale hennepteelt voorbereiden en bevorderen. Daaronder vallen dus ook de zogenoemde facilitators als transport- en distributiebedrijven, verhuurders van loodsen en schuren, en elektriciens die illegale elektrische installaties aanleggen.Posted in: politie