porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 16, 2016 1:12 pm Lees verder →

Politie Roerdalen-Echt: vragen over marker defense spray :hoe en wat

Roerdalen/Echt – De politie Roerdalen-Echt enz meldt op haar pagina. Dat er vanwege de politieke aandacht veel vragen zijn binnengekomen over het defense-spray -middel enz. Hier de info van de politie daarover:
X-marker spray:
Weekendreader: De X-marker defense spray. Wel of niet doen?

We krijgen veel vragen over de X-marker defense spray. Dit heeft natuurlijk te maken met de gebeurtenissen en ophef in de media. Toch maar eens even een paar dingen uitleggen. O ja, nog even dit: niet meteen vanuit emotie reageren s.v.p. Wij maken de wetten in Nederland niet maar vinden wel dat u op de hoogte moet zijn van risico’s van gebruik van dit goedje.

Eerst maar eens uitleggen wat het is:
Het betreft een blauwe spray die volgens de handelaren en makers gebruikt kan worden als een verdedigingsmiddel.
Na het verlaten van de X-marker zal de blauwe vloeistof vrijwel direct na aanraking met het lichaam zich omvormen tot een schuimlaag. Het beste is dit te vergelijken met het opschuimen van scheerschuim. Doordat het gezicht van de belager vol met schuim zit ziet hij niks meer en zal hij het schuim uit zijn gezicht proberen weg te vegen. Vanaf dit moment zal u de tijd krijgen om te ontkomen aan de aanvaller en zich in veiligheid te brengen.

Maar hoe zit het nu juridisch?
Op dit moment is het volgens de Wet wapens en munitie niet verboden om dit te kopen en bij je te hebben. Verkopers wekken de indruk dat dit middel ongestraft ter verdediging gebruikt kan worden.

Hieraan zitten echter wel een aantal haken en ogen:
Op het moment dat je de spray gebruikt ter verdediging pleeg je wel strafbare feiten. Denk hierbij aan feiten zoals mishandeling, vernieling, belediging. Bij zelfverdediging pleegt u een strafbaar feit en moet u zich op één van de strafuitsluitingsgronden beroepen. Subsidiariteit en proportionaliteit spelen bij beoordeling van zelfverdediging altijd een belangrijke rol. Dit betekent eigenlijk: was er geen andere mogelijkheid om uw doel te bereiken en was het middel dat u inzette niet te zwaar. (vluchten is ook zelfverdediging)

Achteraf wordt getoetst of u het middel in mocht zetten en terecht gebruikt hebt. Zo niet: dan hebt u wel een probleem. U moet u dan voor de rechter verantwoorden. Ook kunnen schadevergoedingen geëist worden. Als u met de straal nog een derde persoon of goederen van iemand anders raakt kunt u aansprakelijk gesteld worden voor de ontstane schade. Bent u hiervoor verzekerd?

En nog even dit…. Stel dat dit middel tegen u zelf ingezet wordt.

Ons advies:
Al met al is het dus verstandig om eerst even goed na te denken en vanuit de ratio beslissingen te nemen en niet vanuit de emotie. Hoe groot is de kans dat u op straat aangevallen, aangerand of beroofd wordt?

Tot zover de politie-info.Posted in: politie, roerdalen