By november 17, 2012 6:28 am Lees verder →

Politie stelt onderzoek in naar brand in Weert

Weert – De politie te Weert stelt een onderzoek in naar een brand die plaatsvond in de nacht van donderdag op vrijdag rond 2.15 uur in een pand aan de Molenstraat.

Op dit moment zijn er nog veel onduidelijkheden die de politie door het ingestelde onderzoek helder wil krijgen. Duidelijk is dat er voor het pand een voertuig werd aangetroffen die eerder in de buurt gestolen was vanaf de Spoorstraat en dat er brand is ontstaan in het pand. De auto blijkt niet in het pand te zijn geweest. Vier mensen raakten gewond, waaronder twee agenten die een bewoonster probeerden te redden uit het pand.

Daarbij kregen de agenten rook binnen. De brandweer heeft de bewoonster gered en zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De bewoner van het pand kon zichzelf redden en is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Hij kon na behandeling weer naar huis. Ook de agenten zijn na behandeling uit het ziekenhuis ontslagen. De politie heeft vooralsnog geen reden om aan te nemen dat deze brand te maken heeft met eerdere branden in Weert. Het is ook nog niet bekend of het hier gaat om een gerichte actie.

Meteen na het incident kregen burgernetrechercheurs uit Weert een burgernetbericht met het verzoek om tips door te geven. In verband met het onderzoek komt de politie heel graag in contact met getuigen. Mensen die informatie hebben die de politie kan gebruiken kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem met 0800-7000.Posted in: politie