By november 4, 2012 1:38 pm Lees verder →

Politie treedt 9 x op tegen overtreders in de natuur

Roerdalen – Enkele milieuopsporingsdiensten hebben woensdag tijdens een controle van afvaltransporten in totaal 9 bekeuringen uitgereikt en 13 personen werden bekeurd in de natuurgebieden rondom de Maas. De circa dertig afvaltransporten werden ’s morgens gecontroleerd op de autosnelwegen A67, A73 en A77 in Noord-Limburg.

De overtredingen hadden te maken met het ontbreken van begeleidingsdocumenten en vergunningen, het rijden zonder afgedekte lading en een gebrekkige losbreekreminrichting. Een persoon werd bekeurd omdat hij zijn vrachtauto op de vluchtstrook had geparkeerd terwijl hij zijn “grote behoefte” deed op die vluchtstrook.

In de middag- en avonduren werden enkele personen gecontroleerd in de Noordlimburgse natuurgebieden rondom de Maas. 13 Bekeuringen werden uitgeschreven voor onder meer overtredingen van de Visserijwet en voor het dumpen van afval. Er zal verder onderzoek worden gedaan naar de opslag van paardenmest in Velden en de opslag van afval in Reuver. Bij deze controles werkte de politie Limburg-Noord samen met de Provincie Limburg, Stichting Limburgs Landschap, gemeenten Beesel en Venray, de Groene Brigade en de VROM-inspectie.

2012106177Posted in: politie, roerdalen