By juni 6, 2012 3:26 pm Lees verder →

Politie waarschuwt: Parkeren op de Meinweg: voorkom auto-inbraak

Meinweg – De laatste jaren worden op de parkeerplaatsen in Nationaal Park de Meinweg veel auto-inbraken gepleegd. Daarom zijn deze parkeerplaatsen veiliger gemaakt door struikgewas te snoeien of te verwijderen. Ook zijn borden geplaatst en flyers gemaakt die bezoekers moeten waarschuwen voor inbrekers. Verder surveilleren de politie en de toezichthouders van de gemeente regelmatig bij de parkeerplaatsen op de Meinweg.

Wat kunt u zelf doen?
Parkeer uw auto op een officiële parkeerplaats en sluit hem goed af. Laat geen (lege) tassen, dure apparatuur, autopapieren of sleutels in de auto achter, ook niet onder de stoelen. Verwijder uw navigatiesysteem inclusief de houder en veeg de afdruk van de zuignap op de voorruit zorgvuldig weg. Haal het front van uw autoradio en neem het mee. Laat verder zien dat u niets waardevols verbergt: zet het dashboardkastje open en dek een eventuele laadruimte niet af. Let ook op mensen om u heen. Gedraagt iemand zich verdacht? Wees dan extra op uw hoede.

En als er toch wordt ingebroken?
Doe dan aangifte bij de politie Limburg-Noord! Bel 0900-8844 voor het maken van een afspraak. In spoedgevallen belt u naar 112.Posted in: politie