pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 14, 2019 3:33 pm Lees verder →

Poolse burgemeester (53) van Gdansk overleden na dodelijke steekpartij th

Roerdalen – Groot drama schokt Polen en meer. Roerdaljournaal.nl verneemt dat de burgemeester van de Poolse stad Gdansk is maandag overleden na een steekpartij. De 53-jarige Pawel Adamowicz werd zondagavond neergestoken tijdens een liefdadigheidsconcert in de stad. Hij werd in zijn hart en buik gestoken.

De 27-jarige dader van de steekpartij gebruikte een mes van 14,5 centimeter, meldt de gemeente Gdansk. De man werd direct na zijn daad aangehouden. Wat zijn motief was, is officieel niet bekend.

Nadat de man Adamowicz had neergestoken bleef hij nog op het podium staan en riep iets naar de toeschouwers. Volgens getuigen schreeuwde de man dat hij onschuldig in de gevangenis had gezeten tijdens de vorige regering, die werd geleid door Adamowicz’ voormalige partij. Hij woont in de stad Gdansk en had een strafblad.

Tientallen mensen hebben zich maandag in het bloeddonatiecentrum van Gdansk gemeld om bloed te doneren aan Adamowicz, die een zware operatie moest ondergaan.

DBe Poolse premier Mateusz Morawiecki noemt de dood van Adamowicz “tragisch voor ons allemaal”. De dader is een 27-jarige inwoner van Gdansk die zich met een valse perspas toegang had verschaft tot de bijeenkomst.

Frans Timmermans, vicevoorzitter van de Europese Commissie, liet weten ,,kapot” te zijn van het overlijden van de burgemeester. ,,Zulk zinloos geweld. Mijn gedachten en gebeden zijn bij zijn geliefden en vrienden”, twitterde hij. ,,Gdansk, Polen en Europa zullen hem missen.”

Adamowicz was al twintig jaar burgemeester van Gdansk. Hij maakte deel uit van de democratische beweging die in de jaren tachtig in de Poolse stad ontstond onder leiding van Lech Walesa.Posted in: algemeen, politie, roerdalen