pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 17, 2019 9:50 am Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : Wie is Theresa May eigenlijk? ( Portret van VK premier die wel eens op Thatcher lijkt maar “wat liever” is)

Roerdalen – Een portet van de meest omstreden Britse politica van dit moment. Theresa May.
Roerdaljournaal.bk ging op onderzoek uit en trof een vrouw aan die leeft voor de politiek,een partner heeft , geen kinderen heeft en onverstoorbaar – zo lijkt het – haar doeLen wil halen.
Ze werd geboren als Theresa Mary Brasier May (Eastbourne, 1 oktober 1956) is sinds 13 juli 2016 premier van het Verenigd Koninkrijk. Ze is ook de 27e partijleider van de Conservatieve Partij.
Geboren 1 oktober te Eastbourn, lid Conservatieve Partij. Partner is Philip May (sinds 1980).
Beroep: Politica. Religie: Anglicanisme.
Premier van het Verenigd Koninkrijk..L
Huidige functie: Aangetreden: 13 juli 2016. Voorganger was David Cameron, zij was Partijleidster van de Conservatieven
Biografie

Jeugd en studie

Theresa May werd als enig kind geboren in een domineesgezin. Ze studeerde aardrijkskunde aan de Universiteit van Oxford. Ze ontmoette er onder meer Benazir Bhutto, die later premier van Pakistan zou worden. Zij introduceerde Theresa Mary bij Philip May, haar toekomstige man. Het koppel bleef ongewenst kinderloos. Haar vader overleed aan het eind van haar studietijd door een auto-ongeluk. Na haar afstuderen werkte ze voor de Bank of England als financieel adviseur.

Parlementslid

In 1997 werd zij als lid van het Lagerhuis gekozen in het kiesdistrict Maidenhead.

Als lid van de oppositionele conservatieve fractie was ze van 1999 tot 2010 schaduwminister onder de opeenvolgende partijleiders William Hague, Iain Duncan Smith, Michael Howard en David Cameron. In 2002 en 2003 was ze ook partijvoorzitter. Van 11 mei 2010 tot en met 13 juli 2016 was ze minister van Binnenlandse Zaken in de kabinetten Cameron I en Cameron II. Tot aan 4 september 2012 was May tevens minister van Vrouwenzaken en Gelijkheid. In die functie verklaarde zij zich voorstander van de invoering van het homohuwelijk in het Verenigd Koninkrijk. Bij het Referendum over het EU-lidmaatschap van het Verenigd Koninkrijk in 2016 behoorde ze tot de tegenstanders van een brexit.

Premier

Op 29 juni 2016 stelde May zich kandidaat om Cameron op te volgen als partijleider van de Conservatieve Partij en als premier van het Verenigd Koninkrijk (VK).[1] Cameron had vijf dagen eerder zijn nakend aftreden bekendgemaakt nadat het VK er in een referendum voor gekozen had uit de Europese Unie te treden. May gaf direct na haar kandidaatstelling voor het partijleiderschap aan de uitslag van het referendum te zullen respecteren (“Brexit means Brexit”).

De eerste verkiezingsronde voor het partijleiderschap en daarmee ook het premierschap werd op 5 juli 2016 door May gewonnen met bijna de helft (165 van de 329) van de uitgebrachte stemmen. Andrea Leadsom volgde als tweede met 66 stemmen. Er waren vijf kandidaten.[2] In de tweede stemronde kreeg May 199 en Leadsom 84 stemmen.[3] De uiteindelijke keuze tussen de twee zou worden overgelaten aan de 149.800 partijleden. Op 11 juli 2016 maakte Leadsom echter bekend zich terug te trekken als kandidaat. Dezelfde dag werd May bevestigd als de nieuwe leider van de Conservatieve Partij.[4] Cameron besloot daarom op 13 juli 2016 af te treden als premier. Die dag werd May dan ook aangesteld als zijn opvolgster. Zij vormde zonder tussentijdse verkiezingen het kabinet-May I, dat bijna een jaar regeerde.

Op 28 maart 2017 schreef May een brief aan president Donald Tusk van de Europese Unie, waarmee zij officieel Artikel 50 van het EU-verdrag activeerde. Daarmee stelde zij de procedures in werking voor de definitieve uittreding van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie. Op 29 maart 2017 werd dit verzoek gehonoreerd, waarmee het besluit tot een brexit binnen twee jaar definitief werd. Hiermee kwam May de belofte na die zij tijdens de kandidaatstelling voor het partijleiderschap had gedaan.

Parlementsverkiezingen 2017

Hoewel het mandaat van de gekozenen in het Lagerhuis liep tot mei 2020 kondigde May op 18 april 2017, onverwachts voor de buitenwereld, vervroegde parlementsverkiezingen aan op 8 juni 2017.[5] Een dag later stemde een grote meerderheid van het Lagerhuis daarmee in. May hoopte een steviger basis te krijgen om de brexit-onderhandelingen in te gaan. In plaats daarvan verloren de conservatieven de absolute meerderheid. Ze bleven wel de grootste partij in het Lagerhuis, waarop May op 9 juni 2017 aankondigde het ingezette beleid te willen voortzetten. Bovendien deed premier May het in de “popular vote” 5,5% beter dan haar voorganger Cameron. Ze evenaarde hierbij het resultaat van Thatcher bij de verkiezingen van 1983. Daartoe vormde zij na een beperkte reshuffle (herschikking van de personele samenstelling) nog in dezelfde week het conservatieve kabinet-May II. Omdat dit een minderheidskabinet is, sloot ze op 26 juni 2017 een akkoord om gedoogsteun te verwerven van de Noord-Ierse DUP, de Democratic Unionist Party.Posted in: algemeen, roerdalen