pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 8, 2020 9:32 am Lees verder →

Posterholtennar voor bijna 1500 euro getild bij internet-fraude

Posterse bejaarde via WhatsApp voor bijna 1500
euro getild; politie: ‘Geld is weg: direct gepind’

“Oh,oh,oh, ik kon me wel voor mijn kop slaan. Er wordt en is op diverse tv-programma’s (o.a. Opgelicht, Radar enz) meerdere keren voor gewaarschuwd. En toch ben ik er in getuind. Precies 1478 euro en 65 cent ben ik lichter”. Dat is het commentaar van de bejaarde Posterholtenaar, die vorige maand het slachtoffer is geworden van een listige wijze van oplichting via internet: preciezer gezegd Whats-ap. Fraudedesk en politie: ‘Geld is weg, wordt na ‘t overmaken direct gepind!”

Vorige maand heeft de politie geregistreerd, dat met name 50-plussers steeds weer in de val lopen bij de oplichters. Dit komt vooral omdat de senioren iveelal te goedgelovig zijn. In het geval van de opgelichte Posterholtenaar betrof het een zoon, die binnenkort naar het buitenland verhuist vanwege zijn werk.

Informatie over een dergelijke stap vergaren de oplichters via andere netwerken zoals bijvoorbeeld, Mail, Snapchat, Facebook, Instagram, enz waarop allerlei info uitgewisseld wordt, veelal privé-zaken. Voorbeeld: van “een nieuwe baan of auto” tot “gaan dan en dan met vakantie” enz. Er zijn kwaadwillenden die relaties, zelfs complete familieverwantschappen volgen, en zo gegevens allerlei privé-gegevens vergaren. En die info wordt dan aan oplichters verkocht voor bedragen tussen 20 cent en een euro of daaromtrent. Schrik niet, er zijn zo wekelijks duizenden (ja, meervoud!) oplichtingen en fraudes in Nederland, zo blijkt uit meldingen bij de fraudedesk van de politie. Dus, wees terughoudend met het uitwisselen van privé-gegevens, hoe interessant voor de ontvangers ontvangers kunnen zijn.

Als u denkt slachtoffer te zijn geworden van internetfraude of als uw Whatsapp account is misbruikt om hiermee anderen meldt dat bij yde via 0900 – 8844. Geef nooit gegevens als rekeningnummers, pincodes ed door!

De oplichting van de senior uit Posterholt voor bijna 1500 euro leest u deze week in de rubriek “Wist u…”

(.JB.)Posted in: algemeen, politie, roerdalen