pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 2, 2011 5:31 am Lees verder →

Preventieve check van auto en caravan vóór de grote uittocht

Venlo – Gratis uw caravan laten controleren? Dat kan op zaterdag 18 juni aanstaande. De politie van het district Venlo en Venray en het Keurings-station van de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Venlo organiseren die dag een grote caravancontrole voor mensen uit de regio Venlo/Venray. Tijdens deze inspectie wordt de auto-caravancombinatie op belangrijke punten nagekeken. Naar aanleiding daarvan beslist de bezitter dan zelf over eventuele reparaties en/of vervangingen.

Nederland is een echt caravanland. Vele honderdduizenden Nederlanders gaan binnenkort met caravan en/of vouwwagen weer de weg op om een heerlijke vakantietijd tegemoet te gaan. Helaas is nog te vaak te zien dat het een en ander schort aan de caravan. Zonder zorgvuldige controle wordt de reis gestart, omdat de caravan toch in de winterstalling niets te lijden heeft gehad? Toch kan er door het stilstaan of vanwege ouderdom van slangen of materiaal van alles defect gaan. Op vakantie gaan met een caravan die niet veilig is, is dan het gevolg. Niet alleen kan dan de vakantie in het water vallen, ook de persoonlijke- en verkeersveiligheid is daarmee in het geding. De datum 18 juni is gekozen omdat deze nog ruim voor de vakantiepiek gelegen is, zodat het eventueel ontdekte mankement nog kan worden verholpen vóór de vakantie begint en de caravanbezitters met een gerust gevoel op reis kunnen.

Per caravan duurt de controle ongeveer een half uur. Het is géén officiële keuring maar moet worden gezien als een check. Er kunnen dus geen rechten aan worden ontleend! Er wordt onder meer gecontroleerd op verlichting, koppeling, remmen, gewichten, spiegel, trekhaak, vering, onderstel, banden en wielen.

Enkele andere belangrijke zaken voor die dag:
• de caravans hoeven niet leeggeruimd te worden maar mogen vol worden gekeurd, dus mét zaken als voortenten en luifels;
• ivm de veiligheid mogen kinderen onder 18 jaar niet mee naar het RDW-Keuringsstation;
• alle papieren die bij de caravan horen, moeten worden meegenomen.

Naast de technische controle is er ook een administratieve controle van de papieren van het trekkende voertuig (rijbewijs, kentekenbewijs) en van de caravan.
Na de check, worden de eventueel geconstateerde gebreken besproken. Dit kan gaan van een kleine administratieve fout, tot een serieus technisch gebrek. De geconstateerde gebreken kunnen dan nog vóór de start van de vakantie hersteld worden.

Deze gratis auto/caravan-combinatiecontrole is bedoeld voor mensen uit noord-limburg, met name dus de gemeenten Mook en Middelaar, Gennep, Bergen(L), Venray, Horst aan de Maas, Venlo, Beesel en Peel en Maas.
Hij wordt gehouden op zaterdag 18 juni van 10.00 – 16.00 uur bij het keurings-centrum van de RDW aan de Stanleyweg 4, 5928 LR in Venlo. Deze lokatie is gelegen op industrieterrein Trade Port, Industrienummer 9482. Dit staat met borden aangegeven en is makkelijk te bereiken via de Eindhovenseweg.Posted in: politie