pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 18, 2015 1:43 pm Lees verder →

Proef rij-opleiding op maat: instructeur wordt rijcoach en leerling leert veilig rijden

imageRoerdalen – Medio januari is in Venlo het startschot gegeven voor een proef met de Rijopleiding op Maat in de regio Venlo. Deze rijopleiding bereidt leerlingen voor op het B-rijexamen, maar draagt er ook aan bij dat de leerlingen een veilige chauffeur worden. “Je leert dus niet pas rijden ná het rijbewijs, maar ervoor!”, staat in een flyer. Gedeputeerde Erik Koppe (Voorzitter ROVL) deed de aftrap en reikte een opleidingsboek uit aan een van de eerste leerlingen. Bij de proef zijn verkeersschool Ruud Rutten, verkeerschool Jan Christis en autorijschool Wim Ummenthum betrokken. Ze worden hierbij ondersteund door het ROVL (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Limburg) en het Regionaal Mobiliteitsoverleg Noord-Limburg.

Het jaar 2014 was bij het ROVL het jaar van de jonge bestuurder (16-24 jaar). In dit kader is een uitgebreid programma opgesteld. Een van de programma’s is het Jonge Automobilisten project (JA-project) in Noord-Limburg. In de regio Venlo wordt een Rijopleiding op Maat aangeboden, waarbij jonge bestuurders worden voorbereid op het CBR-rijexamen. Op dinsdag 13 januari vond de laatste trainingsbijeenkomst plaats met de instructeurs die de leerlingen volgens het nieuwe opleidingsmodel gaan opleiden. Vervolgens gaan de instructeurs aan de slag met het daadwerkelijk opleiden van leerlingen volgens dit nieuwe opleidingsmodel.

In de proef wordt de instructeur de rijcoach die de leerling op de hoogte houdt van de ontwikkelingen. “Je leert stapsgewijs om veilig, vlot, sociaal, milieubewust en comfortabel auto te rijden. Op momenten waarop het nodig is geeft de rijcoach duidelijke uitleg of doet hij dingen voor. Op veel andere momenten laat hij het initiatief aan jou, bekijkt hij je rijgedrag, en bespreekt hij samen met jou je sterke en zwakke punten. Hij sluit in de lessen zoveel mogelijk aan bij jouw leerbehoeften”, aldus de tekst in de flyer. De opleiding bestaat uit vier blokken en de rijcoach neemt na elk blok een toets af die overeenkomsten heeft met de manier waarop de CBR-examinator de leerling beoordeelt. Bij elke toets wordt gekeken naar voertuigcontrole, veiligheid, doorstromen, sociaal rijden en milieubewust rijden.

In 2015 richt het ROVL zich op senioren (55-plussers). Binnenkort wordt meer bekend over het programma en de aftrap van het Jaar van de Senior.Posted in: roerdalen