pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 13, 2015 8:50 pm Lees verder →

Prognose na peiling: CDA in Limburg 1 zetel groter dan PVV; groot verlies VVD en PvdA

Maastricht – De Provinciale Statenverkiezingen van komende woensdag draaien in Limburg uit op een nek-aan-nek race tussen het CDA en de PVV. Dat melde de Kimburgse kranten en L1.
Voor de ‘Haagse’ coalitiepartijen VVD en PvdA dreigt fors verlies.

Dat blijkt uit de resultaten van een opiniepeiling van bureau RMI, in opdracht van Dagblad de Limburger/Limburgs Dagblad.

Het CDA en de PVV zouden volgens die peiling allebei goed moeten zijn voor ruim een vijfde van de stemmen, waarbij de christendemocraten nipt voor liggen. Voor het CDA liggen elf zetels in het verschiet, één meer dan de vorige keer. De PVV scoort hetzelfde aantal als de vorige keer: tien zetels. Voor de SP lonkt met zeven zetels de derde plek.
Zetelverlies
De partijen die de landelijke coalitie vormen moeten zich opmaken voor zetelverlies in Limburg. Ze worden gepeild op vijf (VVD) en vier (PvdA) zetels, aanzienlijk minder dan ze nu in de Staten hebben.

Grootste winnaar in Limburg wordt D66. De partij die nu nog twee zetels heeft zou na de verkiezingen als vijfkoppige fractie terugkomen. Dat biedt perspectief voor de huidige provinciale coalitie van CDA, VVD en PvdA, die in D66 een voorname kandidaat ziet om de drie als vierde partij aan een meerderheid te helpen.
Prognoses
De prognoses voor de andere partijen: GroenLinks 2 zetels, Volkspartij Limburg 1 zetel, Lokaal Limburg 1 zetel, 50Plus 1 zetel, Partij voor de Dieren en Partij voor Leefbaarheid en Democratie allebei nul zetels.
Lees zaterdag meer over de peiling in Dagblad de Limburger/ Limburgs Dagblad.Posted in: Geen categorie