pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By februari 23, 2014 3:19 pm Lees verder →

Project Genoenhof te Swalmen krijgt half miljoen van provincie en ton van gemeente

Swalmen/Maastricht – Met een provinciale bijdrage van € 500.000,- krijgt de carréboerderij Genoenhof in Swalmen na een grondige restauratie een nieuwe bestemming als woon-, werk- en verkoopruimte waarin de stichting Emmaus Perspectief mensen met een sociale problematiek opvangt.

Hiermee wordt voorzien in een duurzame her­bestemming van dit monumentaal gebouw, pal aan rivier de Swalm. Emmaus Perspectief wil met Genoenhof mensen – voornamelijk dakloze – de kans geven om daar tijdelijk te wonen en te werken. De locatie biedt ruimte aan maximaal 12 bewoners en 2 begeleiders. In de voormalig carréboerderij zullen onder meer tweedehands spullen worden hersteld en verkocht. Een groot deel van de restauratiewerkzaamheden zoals het metsel- en timmerwerk, kunnen leerling-restauratievakmensen doen. Tijdens de bouw zal dan ook onder supervisie het van het ROP Limburg (Restauratie Opleidingsproject) een aantal leerling­werkplaatsen worden ingericht. Gezien de inzet van de vele vrijwilligers die bij de stichting actief zijn, is hier ook sprake van directe burgerbetrokkenheid (participatie).

Gelet op de huidige staat van onderhoud is restauratie van Genoenhof op korte termijn noodzakelijk. De gemeente Roermond levert een bijdrage van € 100.000,- voor de uitvoering van dit project.Posted in: roermond