By november 23, 2012 12:32 pm Lees verder →

Project in Limburg Prima Pleegzorg is succes

Roerdalen – In Limburg wonen circa duizend kinderen niet thuis maar in 700 pleeggezinnen. Vroeger had een pleegkind weinig contact met zijn echte ouders. Dat leverde soms geruzie op tussen ouders en pleegouders. Het project Prima Pleegzorg van de Provincie Limburg heeft dat veranderd.

Prima Pleegzorg zorgt er voor dat het pais en vree blijft tussen het kind en zijn biologische ouders, zijn pleegouders, de familie en zijn sociale netwerk door samen op te trekken.

Vandaag worden de resultaten van dit project, dat in 2007 is gestart, besproken tijdens een bijeenkomst in de Roermondse Oranjerie. Ruim 150 pleegouders, pleeginstellingen, bestuurders en ambtenaren zijn daarbij aanwezig.

De pleegzorgaanbieders Xonar, Rubicon en William Schrikker Pleegzorg, hebben het plan meteen omarmd en zijn er voor gegaan om er gezamenlijk een succes van te maken. Een succes is het geworden. Het aantal kinderen dat nog in een internaat terecht komt is in de afgelopen jaren flink gekrompen; van circa 800 naar nog amper 200 kinderen op dit moment. Het aantal kinderen in pleeggezinnen is daarentegen in Limburg verdubbeld. Ook landelijk is dat beeld zo.

“Prima Pleegzorg raakt de hele pleegzorg en is toekomstproof ,” zegt gedeputeerde Peter van Dijk van Welzijn en Zorg. “De nieuwe Limburgse pleegzorg zet de band tussen kind en zijn ouders op de eerste plaats en streeft naar een duurzame opvoeding waarin alle partijen samenwerken aan de toekomst van het kind.”

Bron: Provincie LimburgPosted in: roerdalen