pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By maart 20, 2015 1:07 pm Lees verder →

Provinciaal geld voor sloop woningen

Roerdalen – Sinds vrijdag 27 februari is in de provincie Limburg subsidie beschikbaar voor sloop en samenvoeging van woningen. De subsidieregeling maakt onderdeel uit van het Transitiefonds Limburgse woningmarkt. Het Transitiefonds is in het leven geroepen om de Limburgse woningmarkt beter te laten aansluiten bij de huidige en de toekomstige woningvraag. De subsidieregeling heeft als doel hieraan bij te dragen door de kwantitatieve vermindering van de woningvoorraad door sloop of samenvoeging van woningen.

Gedeputeerde Erik Koppe (Volkshuisvesting): “Met name Zuid-Limburg staat, als gevolg van de vergrijzing, de ontgroening en de krimp van de bevolking voor een grote opgave wat betreft de herstructurering van onder andere de woningvoorraad. De ambitie is om deze opgave te benutten voor het verduurzamen van de gebouwde omgeving.” Om het hergebruik van bouwmaterialen te stimuleren is duurzame sloop als criterium toegevoegd in de subsidieregeling.

Indien conform het Limburgs Duurzaam Sloopprotocol wordt gesloopt zal een hoger subsidiebedrag worden toegekend:
– € 10.000,00 voor elke grondgebonden woning die conform het Limburgs Duurzaam Sloopprotocol wordt gesloopt;
– € 7.500,00 voor elke niet-grondgebonden woning die conform het Limburgs Duurzaam Sloopprotocol
wordt gesloopt.
– Indien niet conform het Limburgs Duurzaam Sloopprotocol wordt gesloopt zijn de subsidiebedragen
respectievelijk € 5.000,00 en € 3.500,00.
Subsidie wordt ontvangen over de netto vermindering van het aantal woningen, dat wil zeggen over het aantal gesloopte minus het aantal nieuw te bouwen woningen op het betreffende perceel.

Meer informatie is te vinden op http://www.limburg.nl/ onder subsidieregeling sloop en onttrekkingen.

Transitiefonds
Deze regeling maakt deel uit van het Transitiefonds Limburgse Woningmarkt. Dit fonds is een financieel instrument van de Provincie Limburg om de Limburgse woningmarkt een duwtje in de rug te geven. De Limburgse woningmarkt is momenteel niet, of onvoldoende, in beweging en er is een onbalans tussen vraag en aanbod. Het Transitiefonds Limburgse Woningmarkt stimuleert en ondersteunt projecten financieel die een aantoonbare bijdrage leveren waardoor de woningmarkt wél weer in beweging komt. Zie www.limburg.nl/transitiefonds voor meer informatie.Posted in: roerdalen