pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 4, 2015 10:30 am Lees verder →

Provincie boos op NS over gewijzigde dienstregeling

Roerdalen/Maastricht – De Provincie Limburg heeft een brandbrief gestuurd aan de NS over de nieuwe spoordienstregeling. De nieuwe vertrek- en aankomsttijden, die zondag 15 december zijn ingaan, hebben grote gevolgen voor Limburg.

OV-gedeputeerde Patrick van der Broeck: “Ogenschijnlijk kleine wijzigingen in de dienstregeling hebben grote consequenties op de aansluitingen in Limburg, maar ook op de onderlinge aansluitingen van NS.”

Belangrijkste wijzigingen met consequenties voor Limburg
De dienstregeling van de intercity Alkmaar – Maastricht wordt met een paar minuten verschoven. Een verschuiving van een paar minuten heeft grote gevolgen voor de aansluitingen van de bus op de intercitystations. Dit is het meest merkbaar in Maastricht waar vrijwel de volledige stadsdienst op deze aansluiting is afgestemd. Het is onmogelijk om op deze korte termijn de dienstregeling van Veolia aan te passen.

De NS wijzigt ook de vertrek- en aankomsttijden van de stoptrein Maastricht – Roermond. Hierdoor verdwijnen busaansluitingen in de avonduren en op zondag.

Ook is de nieuwe dienstregeling niet zonder gevolgen voor Sittard. In de nieuwe dienstregeling bestaan aansluitingen tussen intercity’s en stoptreinen in Sittard feitelijk niet meer. De kans is groot dat de aansluitende trein net vertrekt als de intercity binnenkomt. Deze aansluitingen zijn in de huidige dienstregeling met veel moeite gerealiseerd. Overigens heeft Van der Broeck goede hoop dat dit probleem wordt opgelost gezien de maatregelen die zijn aangekondigd naar aanleiding van recente gesprekken met de NS.

“Het mag duidelijk zijn dat ik de gang van zaken onaanvaardbaar vind. Het verbaast mij dat de procedures binnen de NS kunnen leiden tot dit soort verrassingen vlak voor de ingang van de dienstregeling. Hierdoor zijn overleg en aanpassingen niet of nauwelijks meer mogelijk en reizigers zijn uiteindelijk de dupe. Ik ga er vanuit dat we snel weer in constructief overleg met de NS kunnen treden”, aldus deputé Van der Broeck.Posted in: roerdalen, roermond