pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By januari 22, 2015 7:57 pm Lees verder →

Provincie duikt in media-landschap Limburg en komt met initiatieven

Roerdalen/Maastricht – De Provincie Limburg introduceert een subsidieregeling die gericht is op het behoud van een onafhankelijk medialandschap in de provincie. Deze regeling zorgt voor financiële steun aan opleidingsmogelijkheden, stimuleert samenwerking en onderzoeksjournalistiek en versnelt innovatie.

Alle soorten media, dus ook commerciële, kunnen een beroep doen op de regeling. De Provincie wil met het introduceren van deze regeling een verbindende rol vervullen tussen publieke en private mediapartners in Limburg door hen met elkaar in contact te brengen.
Media en mediavernieuwing waren lange tijd het domein van de landelijke politiek. Door ingrijpende wijzigingen bij de regionale pers en omroep, en de daarmee samenhangende budgettaire druk, is dit onderwerp het afgelopen jaar in het Limburgs Parlement actief geagendeerd. De Provincie Limburg is in gesprek gegaan met regionale mediapartners en heeft in samenspraak met hen een Concretiseringsplan Regionale Media opgesteld.
Daarbij is ook een subsidieregeling opgesteld ter ondersteuning van het pilotjaar 2015. Projecten komen in aanmerking voor subsidie wanneer er door verschillende partijen wordt samengewerkt en voldaan wordt aan enkele specifieke subsidiecriteria. De subsidieaanvragen kunnen tot 1 juni 2015 bij de Provincie Limburg worden ingediend. Daarna wordt het pilotjaar geëvalueerd.
De provincie heeft als trekker van deze pilot oud-hoofdredacteur Bart Brouwers van de Media Groep Limburg, Spits en Dichtbij aangetrokken. Dor zijn kennis en ervaring heeft hij veel kennis en contacten in het medialandschap.
Verantwoordelijk media gedeputeerde Peter van Dijk: “Met deze subsidieregeling wil de Provincie actief burgerschap, pluriformiteit en een goed werkende democratie stimuleren. Dit zijn zaken die tot uiting komen via moderne informatiestructuren en waarvoor een vitaal Limburgs medialandschap noodzakelijk is. “
Meer informatie over deze regeling en het Concretiseringsplan Regionale Media is te vinden op de website : www.limburg.nl/limburgcentraalPosted in: roerdalen