pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 14, 2015 12:07 pm Lees verder →

Provincie: Limburg voorop bij aanpak muziekonderwijs vanaf 4 jaar

Roerdalen – Limburg loopt voorop bij het realiseren van structureel muziekonderwijs voor kinderen vanaf vier jaar. Dat constateert cultuurgedeputeerde Ger Koopmans donderdag 10 juni in Utrecht bij zijn benoeming tot lid van het nationale Platform Ambassadeurs Muziekonderwijs, onder erevoorzitterschap van Hare Majesteit Koningin Máxima. In Utrecht maakten maar liefst tweeduizend kinderen muziek bij het eindconcert van het Oranjefonds. Dat was tevens de officiële start van het Platform. Muziekprovincie Limburg werd vertegenwoordigd door kinderen van de Koninklijke Ster van Maastricht, de Koninklijke Harmonie van Heer en de Koninklijke Fanfare van Venlo.

Tijdens de voorbereiding van deze landelijke aanpak heeft cultuurgedeputeerde Ger Koopmans al het startschot gegeven voor de Limburgse campagne: Masterplan Muziekonderwijs Limburg (roepnaam DOOR!).

Koopmans: “DOOR! is een provinciale campagne die muziekonderwijs verder in beweging brengt. Ons doel? Meer Limburgse kinderen en leerkrachten de passie, het plezier en de kennis van muziek te geven. HBO- en MBO-vakopleidingen, primair en voortgezet onderwijs, maar ook harmonieën, fanfares, bandjes, muziekscholen en orkesten, hebben in één keten samen de taak opgepakt om structureel muziek in de klas te realiseren, in ieders belang. Met deze DOOR! aanpak creëren we in Limburg -een toch al rijke en bijzondere actieve culturele omgeving- optimale kansen voor de leerkracht en leerling om hun talenten te gebruiken en te ontwikkelen voor muziek. Daarmee leggen we een nieuw, sterker fundament voor muziek in Limburg. En dat verdient navolging op nationaal niveau.”

Minister Bussemaker maakte eerder bekend dat zij tot 2020 € 25 miljoen euro, via een subsidieregeling bij het Fonds voor Cultuurparticipatie, beschikbaar stelt aan scholen om de deskundigheid van leerkrachten te vergroten. Joop van den Ende ondersteunt dit doel en heeft toegezegd private gelden te willen werven om het effect van deze subsidieregeling te vergroten. Ger Koopmans zegt hierover: “Ik vind het een prima initiatief van de minister om geld vrij te maken voor muziek in het onderwijs. En aangezien wij als Limburg met onze plannen al ver zijn willen wij hier volop aan mee werken!”Posted in: roerdalen