pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By september 8, 2018 8:50 am Lees verder →

Provincie: Onze Buur inschrijving naar record: 98

Roerdalen/Maastricht – Dne Limburgse actie voor wijkprojecten ‘Onze Buurt’ kreeg dit jaar 98 inzendingen en dat is een record aantal. Bij de laatste editie in 2017 was het aantal 77. De inzendingen komen goed verspreid uit de hele provincie; zelfs de voormalige westelijke Mijnstreek -waar vandaan voorgaande jaren nauwelijks deelnemers kwamen- is nu goed vertegenwoordigd.

De projecten worden de komende dagen door de juryleden beoordeeld op het vermogen tot verbinden, duurzaamheid, originaliteit en vooral draagvlak. In de jury van Onze Buurt zitten Wilbert Pothoff, Axel Zinken en Michiel Sluijsmans als afgevaardigden van de Limburgse woningcorporaties, Kristel Ashra namens het Oranje Fonds en gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen namens de Provincie Limburg.

Spoorboekje
Volgende week komt de jury bijeen om uit de 98 inzendingen de zes beste te selecteren voor de finale. In oktober en november krijgen de zes genomineerden royaal aandacht via de site en sociale media van Onze Buurt en via l1.nl, L1TV, de bladen van VIAlimburg en De Vereniging Limburg. Daarmee worden de projecten hopelijk het inspirerend voorbeeld voor anderen in Limburg.
Half november presenteren de projecten zichzelf voor de jury en dan wordt het beste project gekozen dat de hoofdprijs wint. Er is een prijzenpot van 60.000 euro en dit bedrag wordt verdeeld in een flink (door)startkapitaal voor het project dat als beste uit de bus komt en 5 stevige troostprijzen. De prijsuitreiking is op 29 november tijdens het ‘Wij zijn Limburg’ festival van de Provincie Limburg in Zeezicht Heerlen.

Achtergrond
Onze Buurt wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd door de woningcorporaties die verenigd zijn in Ons Limburg, samen met het Oranje Fonds en Provincie Limburg. L1 en VIALimburg steunen de actie. Groepen mensen, clubs, wijken en dorpen bedenken met enige regelmaat projecten waarmee de omgeving leefbaarder wordt. Dat wil Onze Buurt stimuleren door elk jaar de beste plannen van Limburg in het zonnetje te zetten en het allerbeste idee te belonen met een flink startkapitaal. Het is een stimulans voor burgerparticipatie.
Het gaat de woningcorporaties van Ons Limburg en Oranje Fonds om het verbeteren van de sociale cohesie in de buurt.Posted in: algemeen, roerdalen