pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 2, 2012 7:11 pm Lees verder →

Provincie reserveert 1 miljoen voor Historische Buitenplaatsen (50 in Limburg)

Roerdalen/Maastricht – Gedeputeerde Noël Lebens heeft onlangs (18 april) in het Maastrichtse kasteel Vaeshartelt het Jaar van de Historische Buitenplaatsen geopend. Hij maakte daarbij bekend dat de Provincie Limburg € 1 miljoen aan subsidies reserveert voor het behoud van deze historische monumenten. Limburg telt ruim vijftig buitenplaatsen.

Een buitenplaats is een monumentaal huis, vaak met bijgebouwen en omliggende tuin of park. Ze zijn tussen 1600 en 1900 gebouwd door rijkelui, die bij tijd en wijle de drukte en stank van de stad ontvluchtten om op het platteland tot rust te komen. Thema van het jaar is om deze ‘buitens’ bij een breder publiek onder de aandacht te brengen ten behoeve van het behoud van dit cultureel erfgoed. Een aantal buitenplaatsen is nu ook voor het publiek toegankelijk.

“We gaan in beeld brengen wat er nodig is om deze buitenplaatsen te behouden,” zegt gedeputeerde Lebens. “Soms kan dat met relatief simpele ingrepen, zoals het wind- en waterdicht maken van gebouwen ter voorkoming van verder verval.” Voor promotie heeft de Provincie € 100.000,- beschikbaar gesteld en voor echt fysieke maatregelen aan de gebouwen en de omgeving een bedrag van € 900.000,-. De Provincie wil vooral een verbinding maken tussen de cultuurhistorische aspecten van een buitenplaats evenals de natuurlijke en landschappelijke elementen zoals lanen, hagen, tuinkamers, borders en zichtlijnen in de tuinen. Ook wordt gedacht aan het verbinden van de buitens, die te boek staan als ‘groene monumenten’, met de groene gordels en natuurgebieden om een stad.

Meer informatie over dit thema kunt u vinden via onderstaande link op internet: www.buitenplaatsen2012.nl/over-buitenplaatsen/lijstchb/limburgPosted in: roerdalen