pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 30, 2016 1:42 pm Lees verder →

Provincie steunt meet-werk in de zorg met 3,5 miljoen

Roerdalen/Maastricht – De Provincie Limburg wil ruim € 3,5 miljoen stoppen in het eerste deel van het project LIME van Zuyd Hogeschool in partnerschap met de Universiteit Maastricht. LIME is de afkorting van Limburg Meet. LIME zorgt voor doorontwikkeling en betere toepassing van allerlei soorten nieuwe meetapparaatjes en verbindt alle betrokken partijen op dat gebied met elkaar. Patiënten kunnen dankzij slimme meetapparaten met nieuwe technische sensoren al heel veel zelf meten waardoor dure zorg voor ouderen en chronisch zieken kan verplaatsen van het ziekenhuis naar de huisarts of zelfs naar de mensen thuis. Hierdoor kan zorg betaalbaarder en toegankelijk worden gehouden.

Gedeputeerde Staten van Limburg stemmen in met dit project en hebben het nu ter goedkeuring aan het Limburgs Parlement voorgelegd.

Limburg Meet is een van de elf zogeheten Kennis-As Limburg-projecten om de Limburgse kenniseconomie te stimuleren en om Limburg sociaal sterker te maken. Limburg vergrijst immers en er zijn meer chronisch zieken dan elders. Het vitaal houden van de inwoners in combinatie van het betaalbaar en toegankelijk houden van de zorg is dan ook het doel. Limburg Meet is een project van minstens acht jaar en gaat in totaal ruim € 28,3 miljoen kosten. Daarvan staat de Provincie voor € 6 miljoen aan de lat, maar voorlopig committeren de partners zich voor vier jaar en is de bijdrage van de Provincie voorshands ruim € 3,5 miljoen. Voor de financiering van de rest (€ 2,5 miljoen) zal het Limburgs Parlement pas over vier jaar een uitspraak doen.

Gedeputeerde Werk en Welzijn, Marleen van Rijnsbergen vindt dat Limburg Meet duidelijk bijdraagt aan de doelstellingen van de Sociale Agenda van de Provincie Limburg. “LIME kan de beweging van sociale structuurversterking in Limburg ondersteunen door de gezondheidssituatie van Limburgers en de mogelijkheden om actief deel te nemen in de samenleving te versterken.”

Gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur: ,,Limburg Meet raakt verschillende Brightlands-campussen en verrijkt niet alleen kennis en kunde in de zorg, maar leidt ook tot meer werkgelegenheid en levert een structurele bijdrage aan de economie van Limburg.”

Op 20 juni vindt een informatiebijeenkomst plaats over het Kennis-As-project LIME. Voorzitter Karel van Rosmalen van het College van Bestuur en de initiatiefnemers van het project, hoogleraar Sandra Beurskens en lector life science Paul Borm van Zuyd Hogeschool, zullen dan het project toelichten voor de leden van het Limburgs Parlement. Een en ander vindt plaats vanaf 18.00 uur tot 19.30 uur in de Veldekezaal van het Gouvernement aan de Maas te Maastricht.Posted in: algemeen, roerdalen