pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By augustus 30, 2015 3:26 pm Lees verder →

Provincie vraagt DSM om plan voor nieuwe banen getroffen medewerkers

Roerdalen/Maastricht – De Provincie Limburg vraagt aan DSM een plan te maken voor medewerkers, die hun baan verliezen. Deze mensen zouden zoveel als mogelijk in de Limburgse economie nieuw werk moeten vinden.

Dat laat gedeputeerde Twan Beurskens van Economie en Kennisinfrastructuur namens het provinciebestuur weten in een reactie op de aangekondigde forse banenreductie bij DSM. Het concern liet vandaag weten dat het de komende jaren wereldwijd circa duizend banen schrapt. De helft daarvan zouden DSM-ondernemingen in Nederland treffen. Limburg telt circa 3500 medewerkers van de in totaal 5000 in Nederland. In Heerlen staat het hoofdkantoor van DSM met een kantoor in Sittard en fabrieken in Geleen.

Gouverneur Theo Bovens en gedeputeerde Beurskens werden door DSM vanmorgen door DSM op de hoogte gebracht. Gedeputeerde Beurskens heeft directeur Atzo Nicolai van DSM Nederland daarbij aangegeven dat DSM samen met de gemeenten Sittard-Geleen en Heerlen snel aan tafel moet om de ontslagen medewerkers nieuw perspectief te bieden.

De Provincie reageerde teleurgesteld op het hoge aantal banen dat met de reorganisatie betrokken is. ,,We wisten al langer dat er hervormingen bij DSM zaten aan te komen. DSM is een internationaal bedrijf dat concurrerend moet blijven. Daar heb ik respect voor. Voor de getroffen medewerkers is het straks natuurlijk een ander verhaal. DSM is sterk geworteld in Limburg en samen investeren we veel in de kenniseconomie. Gelukkig trekt de Limburgse economie weer aan, vooral in de logistiek, techniek en ICT . Het is daarom van belang kansen te benutten en samen op te trekken bij het vinden van nieuwe banen, “ aldus gedeputeerde Beurskens.

Limburg gaat er bovendien van uit dat het de bedoeling is van DSM om door deze reorganisatie een sterker bedrijf neer te zetten. En dat dit eveneens betekent dat de hoofdkantoorfunctie in Zuid-Limburg straks robuuster zal zijn verankerd.Posted in: roerdalen