By maart 21, 2012 12:17 pm Lees verder →

Wist u…(week 12 in 2012)

Wist u…

…dat zondag 25 maart het Talentenconcert is van een zestal jeugdkorpsen, waaronder jeugdharmonie Wilhelmina Posterholt, in de Beuk van 13 -17 uur

…dat zaterdag 31 maart het meisjesgilde de jaarlijkse wafelactie houdt

…dat zondag 1 april de jaarlijkse culinaire wandeltocht is van de Vrienden van harmonie Wilhelmina

…dat vrijdag 23 maart Back too…. live vanaf 21 uur op OR6-tv is te zien

…dat Amazing Postert er aankomt: een verbazingwekkend mee-zingspektakel in de sporthal op zaterdagavond 14 april, georganiseerd door Harmonie Wilhelmina Posterholt.

…dat de harmonie optreedt met liefst 30 bekende songs naast van pop tot rock enz , samen met Kartoesj, een combo met de Posterse zangtalenten Robin Schreurs en Debbie Thebrath

…dat het een A-mee-zing-show wordt waarin het publiek (er kunnen meer dan 1200 mensen in de sporthal) letterlijk via schermen kan mee zingen; verder is er een afterparty met live muziek van muzikanten van ’t Halsbraekersbal en de coverband Mr Malfunktion.

…dat er 2 tribunes gebouwd worden waarop aan de ene kant de muzikanten zitten en aan de andere kant rond 150 mensen, die niet zo goed ter been zijn en niet achter de staantafels kunnen plaats nemen

…dat de dag erna vanaf 14 uur het Grote Gala van de Buut is met 7 buutkampioenen: alleen maar lachen aan een stuk door

…dat kaarten voor beide dagen resp 12,50 en 11 euro te koop zijn bij Novy, Auto Bustin en leden van de harmonie (verder ook via de website www.amazingpostert.nl)

…dat we deze week aandacht vragen voor de actie Alpe d’HuZes

..dat het een actie is waarbij fietsers, alleen of in een team, geld bijeen fietsen en waarmee zij een bijdrage leveren aan de strijd tegen de gevolgen van kanker.

..dat op één dag wordt minstens zes maal de legendarische (Tour de France-berg) Alpe d’Huez beklommen.

…dat het een bijna onmogelijke opgave lijkt

…dat echter het in de jaren 2006 tot en met 2011 al heel veel deelnemers lukte, zelfs een aantal (ex-)kankerpatiënten

…dat zo in 2010 werd een recordbedrag van meer dan 12 miljoen euro opgehaald. …dat in het zesde en daarmee het Alpe d’HuZes lustrumjaar 2011 werd dat enorme bedrag verpulverd met 20.176.381,45 euro!

..dat het nu in 2012 de 7e keer wordt en het doel voor 2012 is dan ook om het recordbedrag wederom voorbij te streven en fietsen we voor 30 miljoen!

…dat de Posterholtse ondernemer Paul Deckers ook met twee teams wil deelnemen en vraagt: mag ik rekenen op een donatie? Zie ook www.bergnaodeberg.nl

…dat u op internet kunt klikken op http://tyurl.org/teXE8L voor meer informatie en hoe u kunt steunen

…dat in St Odilienberg al acties hebben plaats gevonden o.a. een schaatswedstrijd die 500 euro opleverde, een tennisclinic die ook 700 euro opbracht

…dat Paul Deckers zegt ook: ” Kanker is een vijand… ik verloor vrienden, familie, mijn steun en toeverlaat, mijn kameraad, mijn compagnon, mijn vader… Kwaad worden heeft geen zin. Sportieve inspanning wel: zo kan ik een actieve bijdrage leveren aan kankeronderzoek en overwinning!”

…dat belangrijk is om te weten dat de stichting Alpe d’HuZes een strikt antistrijkstokbeleid hanteert.

..dat alle giften gaan voor 100% naar het onderzoekfonds. Meer informatie hierover op de site: www.opgevenisgeenoptie.nl

…dat we weer een gouden paar in Posterholt hebben gehad en alsnog een felicitatie op zijn plaats is aan het adres van het gouden paar Frans en Doortje Derix, Kluisweg (oppe Varsj): proficiat!

…dat u op de site van het Posters Journaal (via www.postert.nl) weer foto’s van vroeger tegen komt

…dat u elke dag nieuws uit Posterholt en de regio kunt aantreffen op www.roerdaljournaal.nl

…dat we besluiten met Posterse dialectwoorden: huit-vleisj (= hoofdkaas; zult); krulmoos (= boerenkool); sjwulle (= zwellen); terziejenoet (= opzij); zig wieke ( = opzij gaan); piersj (= perzik); proem (= pruim); inne sjlamazzel zitte of in de pitsj zitte (= in de penarie zitten).

(Copyright en samenstelling: Jacques Biermans)

=========Posted in: roerdalen