porn videos tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juli 15, 2016 5:12 pm Lees verder →

Raadslid en bijzonder ” doe-mens” Jos Meeuws (64) in Echt overleden

Echt – Raadslid Jos Meeuws (1952) van de gemeente Echt-Susteren is in de nacht van donderdag op vrijdag overleden. “Ik ben er kapot van”, schrijft burgemeester Jos Hessels van Echt-Susteren op Facebook.
Meeuws zat negen periodes in de gemeenteraad. Hij werd 64 jaar. Hij laat een vrouw en kinderen achter. Meeuws was een veelzijdig en bijzonder “doe-mens” die op velerlei terrein verdiensten heeft gehad.
Op 25-jarige leeftijd trad hij toe namens Initiatiefgroep ’78, een progressieve jongerenbeweging. Vier jaar later nam Meeuws met succes deel aan de verkiezingen namens de combinatie PSP/CPN. Na een onderbreking van vier jaar (Meeuws noemde dat een foutje van de kiezers), keerde hij in 1990 terug namens GroenLinks. Sindsdien zat Meeuws ononderbroken in de gemeenteraad. De laatste jaren, na een breuk met GroenLinks in 2012, ging Meeuws verder met Evert Masthoff onder de naam M&M.
Maar ook buiten Echt-Susteren roerde Meeuws de trom. Hij streed in Roerdalen voor behoud van klooster Sankt Ludwig en tegen de bouw van distributiecentrum Edco. Ook streed hij tegen de aanleg van de buitenring in Parkstad.

Meeuws was veel meer dan activistisch raadslid. Hij was dik zestien jaar het gezicht van het legendarische jongerencafé ’t Hoekje aan de Bovenstestraat in Echt, was actief als radiomaker, de laatste jaren bij lokale omroep van Echt-Susteren. Hij was mede-oprichter van de Werkgroep Milieu Echt en van het politieke maandblad Het Gat, runde een adviesbureau voor dienstweigeraars, streed voor hogere pensioenen van ex-mijnwerkers en was lid van de Vredeswerkgroep Echt en het Antifascismecomité Echt. Verder was hij vaak met veel aspecten van cultuur in Echt en algemeen bezig en was bijv. een promotor van het straattheaterwerk in Echt bezig.Posted in: algemeen, roerdalen