pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By mei 24, 2012 8:34 am Lees verder →

Reactie aan Roerdal Journaal: waarom voor zo weinig vrouwen een lintje?

Roerdalen – Het is al weer even geleden maar ik wil er wel nog wat van zeggen: in Roerdalen zijn dit jaar bij gelegenheid van Koninginnedag 4 koninklijke lintjes uitgereikt: 4 mannen zijn gedecoreerd door de burgemeester. Ik gun het ze alle 4 van harte: noeste werkers voor de gemeenschap, zo heb ik gelezen en ook indirect bij enkele ervaren/
Als vrouw wil ik als trouwe lezeres van www.roerdaljournaal.nl daarover toch mijn bevreemding uitspreken. Nul procent dus! Waren er weer geen vrouwen in Roerdalen te vinden, die zich buitengewoon verdienstelijk hebben gemaakt?

Ik heb overigens gelezen dat er in hel Nederland meer aanvragen ingediend zijn voor een lintje: 3776, bijna 100 meer dan een jaar geleden. Van de voorstellen is 9,2 procent afgewezen, maakte het Kapittel voor de Civiele Orden vrijdag bekend.

Van de lintjes gingen er 1194 naar vrouwen. Elf personen, allemaal weer mannen, werden gedecoreerd met de exclusieve orde van de Nederlandse Leeuw. Dit is de hoogste civiele onderscheiding, die alleen wordt uitgereikt aan personen die “een zeer exceptionele prestatie” hebben geleverd voor de samenleving op basis van “zeer bijzondere talenten”. Vooral hoogleraren viel deze eer te beurt. Waarom geen huisvrouwen of mantelzorgsters, zo vraag ik me af. Zijn ook altijd in touw tot op hoge leeftijd!!

Wel is aan de jongeren gedacht: de jongste gedecoreerde is de 24-jarige honkballer Dwayne Kemp uit Rotterdam. Hij is lid van het Nederlandse honkbalteam dat vorig jaar in Panama de wereldtitel honkbal veroverde. Ook de twee teamgenoten Orlando Yntema en Shaldimar Daantji kregen een lintje vanwege het leveren van deze prestatie.

De oudste gedecoreerde is de 94-jarige L.C. Bovens, ook uit Rotterdam. Hij verzorgt al sinds 1971 de administratie van de Koninklijke Scherpschuttersvereniging Rotterdam, die 300 leden telt. De oudste gedecoreerde vrouw is de 92-jarige S. Beukema-De Vries. Zij is sinds 1974 gastdame bij buurtcentrum Het Floreshuis in Groningen.

Traditiegetrouw vallen vooral vrijwilligers in de prijzen. Dit jaar zijn dat er 3359. Naar inwoners van Aruba, Bonaire, Curaçao en Sint-Maarten gingen 46 lintjes.

Wie vindt dat iemand een lintje verdient, moet daarvoor een beargumenteerde aanvraag indienen bij de burgemeester. En al heel vroeg, ik meen voor 1 augustus as al!!! Die stuurt de aanvraag door naar de commissaris van de Koningin, die zich tot het Kapittel wendt. Dat legt de aanvraag voor bij de betrokken minister, die finale goedkeuring verleent. Koningin Beatrix ondertekent elke toekenning bij Koninklijk Besluit.
Herkenbosch, mevr J.SmeetsPosted in: roerdalen