By oktober 19, 2013 11:56 am Lees verder →

www.roerdaljournaal.nl : Recept: Kip-quiche (heerlijk in deze tijd): recept in 20 minuten klaar en 50 minuten oven

Roerdalen – De receptentijd draait weer volop. Vandaag: een recept voor een lekker Kipquiche. Het is een voorgerecht, maar kan ook een bijgerecht zijn en sommigen maken er een hoofdgerechtje extra van…

Aantal personen: 2-4
Bereidings tijd: bereidingstijd 20 min, in de oven 50-55 min
Menugang: voorgerecht

Ingrediënten

– 5 eieren
– 2 theel. tijm
– 2½ dl slagroom
– snufje zout en peper
– zachte boter of bakspray
– 1 gerookte kipfilet
– 1 grote stengel prei in ringen
– 6 plakjes diepvries bladerdeeg
– 2 eetl. ongekruid paneermeel of broodkruim
– 1 grote rode, gele en oranje paprika in stukjes

Ovengraden :
– oven 200°C
– heteluchtoven 175 ° C

Materialen :
– ovenschaal van 24 cm doorsnede
– bakspray
– deegroller
– plank
– scherp glad mes

Bereidingswijze:

1. Neem de kip en de eieren tijdig uit de koelkast.
2. Zet de oven aan en laat het deeg naast elkaar ontdooien.
3. Vet de vorm aan de binnenzijde goed in.
4. Rol het deeg uit tot een cirkel en leg die in de vorm.
5. Verspreid het paneermeel over de bodem.
6. Snijd dan de kip in kleine stukjes of reepjes.
7. Klop de eieren los met de room en de kruiden in de kom.
8. Voeg de kip en de groenten toe en meng het geheel.
9. Vul hiermee de schaal en vouw de deegranden een beetje om.
10. Plaats dit middenin de oven gedurende 50-55 minuten.

TIP!
Lekker met een frisse salade.



Posted in: recept, roerdalen