By juni 5, 2013 8:13 am Lees verder →

Recept: Aardbeientaart met chocolade

Roerdalen – Via Smulweb.nl een fijn recept: Aardbeientaart met chocolade

Fruitige aardbeientaart met chocolade(foto)

Bereidingstijd: Langer dan 1 uur
Gang:Nagerecht of voor bij de koffie

Ingrediënten voor 8 personen
Biscuit:
– 100 g bloem
– 20 g maizena
– 4 eieren
– 120 g suiker
– snufje zout

Vulling:
– 200 ml slagroom
– 1 el suiker
– 2-3 flinke el aardbeienjam (zonder `stukjes`)
– Aardbeien

Afwerking:
– 250 ml mascarpone
– 30 g poedersuiker
– Pure chocoladevlokken
– Aardbeien

(Voor het totaal ongeveer 250-300 g aardbeien nodig, kleintjes zijn het makkelijkste.)

Materialen:
– Mixer
– Springvorm van 20 cm

Voorbereiding
Bak 1 dag van tevoren de biscuit:
– Zet een grote bak met heet water op het aanrecht.
– Doe de eieren en de suiker in een kom.
– Hou de tijd in de gaten: zet de kom in de bak met heet water en klop de eieren in 10 minuten met de mixer op de hoogste stand heel luchtig.
– Zeef en spatel (voorzichtig) de bloem, maizena en zout erdoor.
– Giet in een met bakpapier bedekte springvorm van 20 cm doorsnee (dit past net! je kan de vorm dus iets hoger maken met bakpapier) en zet in de oven, op 140 graden.
Laat de temperatuur in het eerste kwartier geleidelijk oplopen tot 180 graden en laat de cake daarna nog een kwartier op 180 graden staan (in totaal dus 30 min baktijd). Controleer of de cake gaar is met een satéprikker.

Bereidingswijze
Snijd de cake in de breedte 2x door, zodat je drie grote ronde plakken cake krijgt.

Klop de slagroom met de jam en suiker stijf. Smeer op de onderste laag cake een dikke laag, en leg daar wat plakjes aardbei op.

Leg de volgende plak cake erop en doe hetzelfde. Leg de bovenkant erop.

Klop de poedersuiker door de mascarpone en smeer dit over de bovenkant en zijkanten van de cake, zodat hij helemaal bedekt is.

Plak chocoladevlokken tegen de zijkant van de cake.
Snijd de aardbeien in tweeën en bedek de hele bovenkant van de cake hiermee.

Eet smakelijk!



Posted in: recept, roerdalen