pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By april 29, 2017 11:22 am Lees verder →

Recept: Asperges op klassieke wijze

Roerdalen – Asperges kunnen op vele manieren worden bereid en geserveerd. Dit is dé klassieke manier van asperges koken en serveren.

Bereidingswijze

Benodigdheden (voor 4 personen) :
– 2 kilogram asperges
– 500 gram gekookte ham
– 8 eieren
– 25 gram zout
Voor de saus :
– 100 gram asperge-uiteinden (afkomstig van de asperges die u
schoonmaakt)
– 0,5 dl room
– 0,5 dl droge witte wijn
– 0,5 dl aspergevocht (zie onderstaand recept)
– 100 gram roomboter
– peper, zout en cayennepeper naar smaak

Voorbereiding :
Leg de asperges voor het schillen 25 minuten in koud, bij voorkeur stromend water. Kook de eieren gedurende 8 minuten, giet deze af, en pel ze.

Bereiding van de asperges :
Leg de asperge op een keukenplank. Houd de asperge bij de kop vast en schil deze van boven naar beneden. Begin op 2 tot 3 centimeter onder de kop. Snij na het schillen ongeveer 2 centimeter van het ondereind af. Bewaar deze voor de bereiding van de saus. Doe de asperges in een pan. Giet er ruim water op, voeg een mespunt suiker en het zout toe. Breng dit geheel aan de kook. Laat de asperges 5 minuten zachtjes koken en neem dan de pan van het vuur. Laat de asperges in de pan met gesloten deksel gedurende 15 tot 20 minuten nagaren.
Doe hetzelfde met de ondereinden, maar dan in een apart, kleiner pannetje. Hiervan maakt u de saus (zie verder onderstaand recept).
Controleer de asperges en de ondereinden door met een vork in het dikste gedeelte te prikken om te zien of ze voldoende zacht zijn.

Bereiding van de saus :
Giet de gaargekookte ondereinden af, maar zorg dat u ongeveer 0,5 dl van het kookvocht over houdt. Voeg de room, de witte wijn en de ondereinden toe, en laat inkoken tot ongeveer de helft inkoken. Pureer vervolgens de ondereinden met een staafmixer of blender, en passeer de verkregen massa door een zeef. Bind de saus met de 100 gram boter en breng het geheel op smaak met de peper, het zout en de cayennepeper.

Serveren :
Verdeel de asperges over vier borden, snij de eieren doormidden en leg deze aan de bovenzijde van de asperges, verdeel de ham over de asperges en giet de aspergebotersaus eroverheen.Posted in: recept, roerdalen