By april 30, 2017 11:08 am Lees verder →

Recept: (zeker proberen..): Asperge eier-taart

Roerdalen – Een nieuw recept op Smulweb.nl: Asperge Eiertaart

Boodschappenlijst

Bereidingstijd: Langer dan 1 uur
Smaak:Zacht en romig

Ingrediënten
200 gram witte asperges
200 gram groene asperges (mag ook 400 gram wite asperges)
1 vlokje boter
beetje suiker
100 gram gekookte ham
2 el paneermeel
200 gram kwark
200 gram verse roomkaas
3 eieren
1 el gehakte peterselie
1 el bieslookrolletjes
3 el geraspte Goudse kaas
100 gram fetakaas
1 schaaltje tuinkers
zout en witte peper

voor het deeg:
260 gram bloem
80 gram boter
1 ei
nootmuskaat
zout en witte peper

Voorbereiding
De bodem van de taartvorm met bakpapier bekleden.
Bloem op het werkvlak strooien en in het midden een kuiltje maken.
Stukjes boter aan de rand verdelen.
Het ei in het kuiltje gieten en de bloemrand met zout, witte peper en nootmuskaat kruiden.
Daarna het deeg snel kneden en koel wegzetten.

Bereidingswijze
De witte asperges vanaf de kop naar beneden schillen, de groene asperges vanaf het midden naar beneden schillen en in licht borrelend zout water met een beetje suiker en het vlokje boter beetgaar blancheren. Daarna goed afgieten en in stukken verdelen.
Het deeg uitrollen en de taartvorm tot aan de rand daarmee bekleden.
Het paneermeel over de taartbodem strooien.
Kwark en verse roomkaas mengen. De eieren er door roeren. Peterselie en bieslook toevoegen en met witte peper en zout kruiden. Het mengsel in de met deeg beklede vorm schenken.
Ham in strepen snijden en over de vulling verdelen.
Asperges toevoegen en met Goudse kaas en fetablokjes bestrooien.
In de voorverwarmde oven van 160 graden 70 minuten bakken.
Daarna met de afgesneden tuinkers bestrooien.

Serveertips
Op een rond taartblik storten en op een andere taartschaal terugstorten, in stukken snijden en op een bord opdienen

Bron
Volle Kanne



Posted in: recept, roerdalen