pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By juni 2, 2015 2:04 pm Lees verder →

Recept: Asperges met eieren, ham en basilicumboter

Hoofdgerecht
Aantal personen: 2
Bereidingswijze: Koken
Bereidingstijd: 20 minuten
Soort keuken: Nederlands

Bron: Internet

Ingrediënten

400 gr asperges
10 gr verse basilicum
3 eieren
450 gr krieltjes in de schil
vers gemalen zeezout en zwarte peper
60 gr boter
1 teentje knoflook
75 gram plakken gekookte beenham
75 gram plakken gedroogde rauwe ham
Voorbereiding
Breng in een waterkoker 1 liter water aan de kook. Snijd van de asperges een stukje van de stelen. Pluk het basilicumblad af, leg de blaadjes op elkaar en snijd ze in repen. Was de eieren grondig.

Bereidingswijze
Leg de krieltjes in een kookpan, schenk er 3 dl kokend water op en breng het water opnieuw aan de kook. Voeg desgewenst 1 theelepel zout toe en kook de krieltjes gaar in 18 minuten. Leg na 10 minuten de eieren erbij en kook ze in 8 minuten hard.

Leg de asperges in een kookpan, schenk de rest van het kokende water erop, zodat ze onder staan. Breng het water opnieuw aan de kook. Kook witte asperges in 15 minuten beetgaar en groene asperges in 6 minuten.

Neem de eieren uit de pan. Schrik ze onder stromend koud water, pel ze en snijd ze in vieren. Giet de krieltjes af en houd ze warm in de pan.

Smelt in een steelpan met dikke bodem de boter, knijp de knoflookteen er boven uit en verwarm de boter 1 minuut. Roer de basilicum pas op het allerlaatst bij de warme boter, om zoveel mogelijk smaak te behouden.

Serveer de asperges met de beide hamsoorten, eieren, krieltjes en de warme kruidenboter. Voeg aan tafel zout en peper naar smaak toe.Posted in: recept