By december 21, 2014 7:29 pm Lees verder →

Recept: Hartige cake met kaas… (lekker als nagerecht of bij een wijntje)

Roerdalen – Vandaag in het Roerdal Journaal een dessertrecept (of bij een wijntje) kaas: Hartige cake met kaas, ham en rozemarijn

Categorie: Desserts (of bij een wijntje)
Kookniveau:
voor 1 cake:
200 g patisseriebloem
1 eetlepel bakpoeder
snuifje zout
3 eieren
2 dl room
200 g Père Joseph, in stukjes gesneden
100 g gedroogde ham, in fijne reepjes
1 takje rozemarijn, fijngesneden
extra boter
extra bloem
Bereidingswijze
Zeef de bloem met het bakpoeder in een kom. Voeg het zout toe. Klop de eieren los met de room en voeg toe aan de bloem. Roer tot een klontervrij beslag. Voeg nu de kaas, de ham en de rozemarijn toe. Meng goed.
Beboter een cakevorm en bestrooi met bloem. Klop overtollige bloem weg. Giet het beslag in de vorm en zet 45 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven. Laat afkoelen in de vorm en plaats op een schaal. Snij in plakjes. Serveer met een slaatje…



Posted in: recept, roerdalen