By januari 21, 2017 10:10 am Lees verder →

Recept (herhaling op verzoek) Varkenshaasje in perzikgratin

Perzikgratin met varkenshaasje( deze week een ovenrecept van Marijke S.)

Benodigdheden:

varkenshaasje
plm 40 gram boter
Zout en peper
1 gr blik perziken
125 gram belegen kaas
eenachtste liter creme-fraiche
1 ei
plm 15 gr bloem
plm 15 gr. boter
1 eetlepel majoraan

Bereidingswijze:

Snijd het varkenshaasje overdwars en in gelijke stukken in hete boter aanbraden, peper en zout erover en in een ovenschaal leggen, erop de perzikhelften.

In de pan: boter en bloem en 1 dl perziksap en gedeelte van de creme-fraiche en ietwat peper en zout en de eetlepel majoraan. Dit mengsel direct van het vuur af en her volgende er dan direct onder mengen: de kaas en de rest van de creme fraiche en het ei.
Dit alles (saus) over het vlees met de perziken gieten en hetr geheel in de voorverwarmde 200 graden C oven plm 20 mnuten laten garen. Klaar is kees.

U geniet verder met (verse) groente en aandappelkroketjes bijvoorbeeld van een heerlijk maal. Drink er een licht wijntje bij en neem als toetje roomijs met een caramelsausje.

Succes en smakelijk eten!



Posted in: algemeen, recept