By december 29, 2018 1:55 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl : Recept rollade in de oven (kalfsvlees of varkensvlees)

Roerdalen – Een recept – op verzoek in de herhaling – nu voor Nieuwjaar voor 6 personen. Het lekkerste is kalf maar een(goedkopere) varkensrollade kan ook en is smaakvol.
Bent u met minder dan 6 personen dan hoeveelheden aanpassen in verhouding.
Benodigdheden:
– Kalfsrollade 1.5 kilo
– Boter 150 gram
– Kalfsfond 1 potje doosje
– Witlof 6 stronkjes
– Ham 6 plakken, in de lengterichting halveren
– Witte wijn 0.2 liter
– Aardappel kroketjes 24
– Peper

Bereiding:
Verhit 140 gram boter in een braadpan en laat de boter uitbruisen.
Pak de rollade en schroei de beide zijden dicht.
Leg vervolgens de rollade in de braadpan en bak het om en om bruin.
Temper het vuur en laat de rollade zachtjes nabraden.
Keer de rollade regelmatig en schep er af en toe een beetje braadboter over.
Snijd het achterkantje van de witlofstronken af.
Kook de witlofstronkjes even kort zodat ze zijn voorgegaard.
Haal de stronkjes uit de pan en snijd ze in de lengte door.
Rol iedere helft in een halve plak ham.
Gebruik 10 gram boter om een ovenschaaltje in te vetten.
Leg de in ham gerolde witlof in de ovenschaal en schenk hier de witte wijn of de bouillon bij.
Bestrooi het licht met peper uit de molen.
Verwarm de oven op 150 graden en zet de ovenschaal gedurende 15 a 20 minuten in de oven.
Verhit de frituurpan en bak de aardappelkroketjes volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Als de rollade gaar is uit de pan halen en op snijplank leggen en afgedekt met aluminiumfolie laten rusten.
De braadjus afblussen met kalfsfond.
Inmiddels over de zes borden de witlofstronkjes en de aardappelkroketjes verdelen.
Dan de rollade in dunne plakken snijden en verdelen over de borden.
Naast de rollade wat braadjus schenken.

Serveertips
Eventueel uit te breiden met broccoliroosjes.
In plaats van aardappelkroketjes kunt u ook gebakken krieltjes (met een beetje peterselie erover) serveren.
Eet smakelijk.

WineSteini wijnadvies bij dit recept Powered by
Chateau Bonnin Pichon
Rood | Droog
Zeer goede match87
Reserva Carmenère
Rood | Droog | 2010
Goede match
Oratoire Saint Vincent Côtes du Rhône
Rood | Droog | 2010



Posted in: recept, roerdalen