By januari 21, 2017 3:10 pm Lees verder →

Recept: Kippensoep met mergballetjes

Roerdalen – Haal een hele soepkip(of hele kip op schaal in supermarkt) Zet die met 2 tot3 liter water en een preistengel en wat selderie ( van een stronk enkele stukken) op een zeer klein vuur 3 uur minimaal. Voeg zout en peper en anderhalve goudbouillomblok toe. Maak daarna de soep af en gebruik ook het vlees van de kip als sorpvulling.
Mergballetjes voor in de soep

Ingrediënten
merg
5 beschuiten
zout
nootmuskaat
1 ei
Bereiden
Merg uit botjes peuteren, fijn prakken met vork; rauw ei erbij doen. Meng het met de fijngemaakte beschuiten. Voeg zout en nootmuskaat toe. Maak kleine balletjes. Doe ze 5 à 10 minuten voor het opdienen in de soep. De soep mag dan niet koken.



Posted in: recept, roerdalen