By juni 4, 2014 4:18 pm Lees verder →

Recept: Lichte salade voor warmere dagen

pastasaladeRoerdalen – Vandaag in het Roerdal Journaal een recept voor warmere dagen:

SALADE VAN PASTA (zie foto)

Voor:
4 perso(o)n(en)
Type:
voorgerechten hoofdgerechten
Duur :
10 min – Gemakkelijk
Ingrediënten:

140 g pasta (fusilli)
2 ons jonge spinazie
2 sjalotjes
1 bosje kervel
1 blikje tonijn op olie
2 eetlepels
zongedroogde tomaten
3 eetlepels olijfolie
1 citroen
zout
versgemalen peper

Bereiding van de pasta
Kook de pasta al dente in lichtgezouten water (volg de aanwijzingen op de verpakking). Giet af en schrik onder koud stromend water.

Was de spinazie, dep droog en snij de steeltjes weg.
Pel de sjalotjes en versnipper ze.
Stroop de kervelblaadjes af. Hou de steeltjes en hak ze grof.

Haal de tonijn uit de olie. Giet de olie in de beker van de keukenmixer. Leg de vis op een bord en haal hem met een vork uit elkaar.

Snij de tomaten in kleine stukjes en doe die in de mixer. Doe de kervelsteeltjes en de olijfolie erbij en mix tot een nog wat korrelige pasta. Breng deze tomatenpesto op smaak met het citroensap, wat zout en peper.

Doe de pasta in een kom en doe er de plukjes kervel, de jonge spinazieblaadjes, de sjalotsnippers en de tonijnstukjes bij. Meng goed. Giet de tomatenpesto erover en meng opnieuw.
Bron
E-gezondhed.be
door Paule Neyrat, diëtiste



Posted in: recept, roerdalen