By oktober 18, 2014 2:24 pm Lees verder →

Recept maaltijdsoep: Italiaanse koolsoep met gehaktballetjes

italiaanse_koolsoep_gehakt

Roerdalen – Zoals eerder beloofd enkele recepten voor maaltijdsoep. Deze keer:

Italiaanse koolsoep met gehaktballetjes(foto)
4 personen
0 min voorbereiden
30 min bereiden

hoofdgerecht – vlees – italiaans
bevat per portie
450 kcal 26 g eiwit 27 g vet 27 g koolhydraten
ingrediënten
250 g rundergehakt
50 g Parmezaanse kaas, geraspt
3 eetlepels olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
1 grote ui, gehalveerd en in plakjes
500 g spitskool, in repen
1 theelepel tijm
1 theelepel majoraan
1½ liter vleesbouillon
100 g pasta naar keuze
bereiden
Meng het gehakt met de helft van de kaas, zout en peper en draai er kleine balletjes van. Verhit de olie in een soeppan en voeg de knoflook toe. Schep de ui en kool erdoor. Voeg de kruiden, de bouillon, de pasta en de gehaktballetjes toe. Kook de soep in ca. 15-20 minuten zachtjes gaar. Breng de soep op smaak met zout en peper. Strooi vlak voor serveren de rest van de kaas over de soep. Lekker met ciabatta.
Het recept ‘Italiaanse koolsoep met gehaktballetjes’ word je aangeboden door okoko recepten.



Posted in: recept, roerdalen