By januari 24, 2017 3:04 pm Lees verder →

Roerdaljournaal.nl: Snel Recept: macaroni met kip, prei en roomkaas

Roerdalen – Snel recept in 25 minuten klaar uit het kookrecepten-boekje van het Roerdal Journaal: Macaroni met kip, prei en roomkaas

Macaroni recepten
Pastagerechten
4 porties uit Italie
In 25 minuten klaar
Bron: A Schoneveld
4.5 sterren / 1 reactie

Ingrediënten:

300 gram kipfilet in blokjes,
2 eetlepels olie (+ extra),
1-2 teentjes knoflook, uitgeperst
1 eetlepel kerriepoeder
zout, zwarte peper
500 gram prei, in ringen gesneden
300 gram macaroni
250 gram witte champignons in plakjes
1/2 kippenbouillontablet
artisjokken, 1 per persoon (of uit glas)
roomkaas

Bereidingswijze

Voorbereiden: Breng ruim 1 liter water aan de kook in een ruime kookpan. Dep de blokjes kipfilet met keukenpapier droog en schep ze om met olie, knoflook, kerriepoeder en wat zout en zwarte peper. Spoel de preiringen in een vergiet onder stromend water schoon en laat uitlekken. Bereiden: Strooi de macaroni in de pan met kokend water, roer om en kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit een wok of braadpan op hoog vuur 2 minuten voor. Temper het vuur, schep de kipreepjes erin en bak ze 2 minuten. Zet het vuur weer hoog, schep de kipreepjes om en bak weer 2 minuten. Voeg eventueel nog 1 eetlepel olie toe, schep de champignons en de prei in de pan en roerbak 5 minuten. Voeg de roomkaas, 1 kopje kookwater van de pasta en de bouillontablet toe. Laat de kaas al roerend smelten.
Voeg de artisjokken in stukjes gesneden toe. Laat de macaroni in het vergiet uitlekken en schep deze door de groentesaus. Voeg op het laatst eventueel nog 2 eetlepels fijngeknipte verse peterselie of koriander toe.
(niet geschikt voor glutendieet)



Posted in: recept, roerdalen