By december 23, 2010 3:08 pm Lees verder →

Recept: Nieuwjaarskoekjes met anijs

Roerdalen – Een ouderwets recept:Nieuwjaarskoekjes met anijs. In plaats van in de pan kunt u ze ook in oliebollenvet bakken. Net als de oliebol dus.

(Drie-in-de-pan) nieuwjaarskoekjes met anijs

Ingrediënten

– 25 gr anijszaad en 25 gr anijspoeder (of alleen poeder of zaad mag ook)
– 100 gr rozijnen
– mespunt zout
– 250 gr bloem
– ca 3 dl halfvolle melk
– 15 gr verse gist
– boter

Voorbereiding
Het anijszaad en -poeder met de rozijnen en het zout omscheppen. De bloem zeven en met het rozijnenmengsel vermengen. De melk tot lauw verwarmen en de gist met 2 daarvan afgenomen lepels omroeren. Een kuiltje in de bloem maken en het gistmengseltje erin schenken, omroeren en met de rest van de melk tot een beslag kloppen, dat in dikke stukken van de lepel valt. Dit afdekken en 1 uur op een warme plaats laten rijzen.

Bereidingswijze
In een ruime koekenpan een klontje boter verhitten, met 2 lepels steeds 3 koekjes vormen en in de pan laten glijden. Ze aan beide kanten bruin bakken. Laten uitlekken op keukenpapier en warm houden boven heet water. De koekjes vlak voor het serveren bestrooien met poedersuiker.



Posted in: recept, roerdalen