pornjk.com tube600.com xpornplease.com redtube.social porn600.me porn800.me watchfreepornsex.com tube300.me
By december 28, 2010 8:22 am Lees verder →

Recept: runderstoofpot (eenpans) met bier en krieltjes

Roerdalen – Een recept voor deze dagen en lekker makkelijk een dag te voren klaar te maken. Zie foto: runderstoofpot (eenpans) met bier en krieltjes.
Ingrediënten
2 uien
1 kg runderriblappen, in blokjes van ca. 2 cm
2 el bloem
75 g boter
1 winterpeen (250 g), in blokjes
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 stengels bleekselderij, in stukjes
1 flesje bruin kasteelbier (330 ml)
2 laurierblaadjes
1 runderbouillontablet
1 zak aardappelen (pondje kriel, 500 g)
Bereiden
1. Snipper 1 ui en snijd de andere ui in halve ringen. Bestrooi het vlees met de bloem en peper en zout. Verhit de helft van de boter in een ruime braadpan, bak het vlees op hoog vuur in 3 min. rondom bruin, neem het uit de pan en houd apart. 2. Verhit de rest van de boter in dezelfde pan en bak de peen, de ui, de knoflook en de helft van de bleekselderij 4 min. Voeg het vlees, het bier en de laurier toe. Schenk 500 ml heet water erbij en voeg het bouillontablet toe. Laat met de deksel op de pan op heel laag vuur 2 1/2 uur stoven. 3. Boen de krieltjes schoon en snijd ze doormidden. Neem de deksel van de pan en voeg de krieltjes toe. Laat nog 30 min. zacht stoven zonder deksel tot de krieltjes gaar zijn. Bestrooi met de rest van de bleekselderij en serveer.

Tip

U kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Laat na het stoven afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Warm de stoofschotel op de dag van serveren ca. 15 min. op laag vuur op.
Bron: AHPosted in: recept, roerdalen