By september 28, 2011 8:08 am Lees verder →

Recept uit de wereldkeuken: Kipfilet in rode wijn, met pasta en salade

Roerdalen – Een recept voor “snel-klaar-kokers” uit de weeldkeuken
Nodig voor 4 personen:
4 bio kipfilets/ flinke ui fijngesnipperd/ca.125 spekblokjes/ bakje champignons (250 gr.) in vieren/ peper, zout, verse rozemarijn/ verse knoflook in flinters/ca.halve liter rode wijn/
In de olie de spekjes aanbraden, uit de pan en de kipfilets even aan weerszijden in het bakvet dichtschroeien, ook uit de pan halen en in het bakvocht uitje, champignons, rozemarijn en op het laatst de knoflook glazig bakken. Kipjes terug in de pan, overgieten met de stevige rode wijn,.Ongeveer 20 minuten echt héél zacht (!) laten pruttelen. Kookvocht beetje binden en opdienen met rijst of pasta en een fris groentje. En wijn.(bron: radio wereldomroep)
Serveren met een pasta en een frisse salade. Tip voor een nagerecht: verschillende soorten notenijs met roomijs en…een flinke scheut eiercognac!



Posted in: recept, roerdalen