By februari 24, 2017 11:51 pm Lees verder →

Recept Voor Aswoensdag : rode bieten haringsalade met appel

Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Hollands (Voeg toe aan favoriete AH recepten)

Ingrediënten
4 (goede) zoute haringen
250 gram gekookte rode bieten
2 zure appels
1 grote ui
2 augurken
3 eetlepels azijn
3 eetlepels olie
2 eetlepels mayonaise
zout, peper
suiker
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
4 toefjes dille
Materialen
snijplank, mes, kom, kommetje, koelkast.

Bereiden
Let op: salade moet minstens drie uur intrekken!
Eventueel de bieten koken, ongeveer 1 uur in een ruime pan water. Even laten afkoelen en het vel er afstropen.
De bietjes in kleine blokjes snijden.
De appels schillen en in kleine blokjes snijden.
De ui pellen en fijnsnipperen.
De augurken in blokjes snijden.
Alles in een kom doen en door elkaar mengen.
In een kommetje een sausje roeren van de azijn, de olie, de mayonaise, wat peper en zout en een snufje suiker.
Het sausje met de bieslook door de salade mengen.
Afgedekt in de koelkast minstens 3 uur laten intrekken.

De haringen in stukjes van 2 cm. snijden en door de salade scheppen.
Garneren met een toefje dille.
Serveren met brood of roggebrood.

Geschikt als hoofdgerecht voor twee personen en als voorgerecht voor vier personen.
In het kookboek (1994, 6e druk), staat het recept met aardappel ipv bietjes. In eerdere edities staat het wel met bietjes, veel lekkerder en een klassieker. Vandaar deze verandering.
Bronvermelding
uit: twaalf maanden lekker eten” kookboek van AH

Alle Kookschriften
Kookschrift van Afke de Jong
Eigen recepten



Posted in: algemeen, recept